Kompensējamo zāļu sarakstā iekļauto beta adrenoblokatoru izvēle asinsrites sistēmas slimību ārstēšanā - Zalova, Tamāra (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis bija izpētīt kompensējamo zāļu sarakstā iekļauto beta adrenoblokatoru izvēli Latvijā veicot pacientu ārstēšanu, kuri slimo ar asinsrites sistēmas slimībām. Pētījuma ietvaros tika izanalizātas nacionālās un starptautiskās datubāzes, lai noteiku saslimstības un mirstības līmeni no asinsrites sistēmas slimībām, un informācija par Latvijā pārdotajām un kompensētajām zālēm, galveno uzmanību pievēršot beta blokatoru izvēlei pacientu ārstēšanā. ATSLĒGVĀRDI: asinsrites sistēmas slimības, mirstība, saslimstība, epidemioloģija, beta adrenoblokatori, bisoprolols, zāļu iegādes kompensācija, kompensācijas kategorijas

The main aim of the Bachelor’s Thesis was to study the reimbursement system for prescription drugs used for treatment of patients with circulatory system diseases. A special attention was paid regarding prescription of beta-blockers. National and international databases were used for data analysis to evaluate the level of incidence and mortality caused by circulatory system diseases, and information about sold and reimbursed medicine, focusing on the choice of beta-blockers prescribed for treatment. KEYWORDS: mortality caused by cardiovascular diseases, incidence, epidemiology, beta-blockers, bisoprolol, drug reimbursement system, reimbursement categories
Beta - blockers from the list of State reimbursed medicine used for treatment of circulatory system diseases
Keywords: Farmācija