Rīgas pašvaldību budžeta dinamika 2008.,2009.,2010. un 2011. gadā - Valduss, Elvijs (Latvijas Universitāte, 2012)
Rīgas pašvaldība ir Latvijas Republikas tautas pašvaldības sastāvdaļa ar īpašām, galvaspilsētai raksturīgām iezīmēm. Rīgas pašvaldība ir pilsētas iedzīvotāju pašorganizēšanās sistēma viņu kopējo ekonomisko un sociālo jautājumu patstāvīgai risināšanai, cilvēka tiesību un brīvību realizēšanai, kā arī personas, pilsētas un valsts interešu saskaņošanai. Rīgas pašvaldību realizē pilsētas administratīvās teritorijas robežās, un tā veido vienotu pašvaldības sistēmu. Autors darbā apskata 2010. un 2011. gada budžeta plāna izpildi, kā arī salīdzina pašvaldības budžeta izdevumus no 2008. – 2009. gadam funkcionālo kategoriju griezumā. Pēc autora domām, šī tēma ir ļoti aktuāla mūsdienās, jo pašlaik valstī nav stabila ekonomiskā situācija. No bakalaura darba autors secināja, ka Rīgas pašvaldības budžets ir pietiekami noturīgs un augsts, skatoties skaitļos, īpaši nevar just ekonomisko nestabilitāti valstī. Savā darbā autors veica datu apstrādi un analīzi, apkopoja vissvarīgāko informāciju, darba mērķis tika veikts pilnībā, jo autors salīdzināja visas budžeta izmaiņas no 2008. līdz 2011. gadam. Bakalaura darba apjoms ir 67 lapas, tajā ir 7 attēli un 3 tabulas. ATSLĒGAS VĀRDI: pašvaldības budžets, pamatbudžets, speciālais budžets, konsolidētais budžets.

Municipality of Rigais part of the municipality of LatvianRepublic with special, capital city specificcharacteristics. Rigamunicipalityis the self-organizationsystemfor the city populationand is used foradressing theiroverall economicand socialissues, realization ofhumanrightsandfreedomsas well as forharmonizationof personal, cityandstateinterests. Riga citygovernmentis implementedwithin the administrative limits of the city, andit forms a singlegovernmentalsystem. The authorexaminesthe work ofthe 2010. and 2011. annual budgetplan, and compares thelocal governmentbudget expendituresfor the years 2008. - 2009. infunctionalcategories. According to the author, thissubject isverytopicaltoday, as at presentthere is no stableeconomic situation.While writing this thesis the authorconcluded thatthe Rigamunicipalbudget isstableandhigh,its hard to seeeconomicinstability in the country just by looking atthe numbers. In his workthe authorcarried outthe dataprocessing and analysis, summarized themost relevant information, and in the end the objectives of the workwere carried outentirely asthe authorcomparedallthe budgetchangesfromthe year 2008. to 2011. Number of pages in thesis: 67 page, it contains 7 picture and 3 tables KEYWORDS: municipalbudget, core budget, special budget, consolidatedbudget.
The dynamics of Rigas municipal budget in 2008.,2009. 2010. and 2011.
Keywords: Ekonomika