Bijušo zvejniekciemu attīstības perspektīvas Baltijas jūras piekrastē: Papes Ķoņu ciema piemērs - Sproģis, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā tiek pētīts bijušā zvejniekciema - Papes Ķoņu ciema attīstības perspektīva un tā dzīvotspēja. Darba mērķis: Izstrādāt priekšlikumus Papes Ķoņu ciema dzīvotspējai. Papes Ķoņu ciems ir bagāts ar zvejniekciemam raksturīgo kultūrvēsturisko mantojumu, taču dažādu iemeslu dēļ tam draud izzušana: Jauna ciemam neraksturīga apbūve, pastāvīgo iedzīvotāju izzušana, dabiskās vides degradēšana u.c. Maģistra darbs sastāv no sešām nodaļām, kurā sīkāk aplūkots - pirmajā nodaļā ir aprakstīts pētnieciskā projekta teorētiskais pamatojums. Otrajā nodaļā aprakstīts pētnieciskā projekta pieeja, materiāli un metodes. Trešā nodaļā tiek raksturots Papes Ķoņu ciema ģeogrāfiskais raksturojums, kultūrvēsturiskās attīstības raksturojums, esošās situācijas raksturojums, apdzīvojuma struktūra u.c. Ceturtā nodaļā ir veltīta plānošanas situācijai un tiesiskiem nosacījumiem Papes Ķoņu ciemā nacionālā, reģionālā un vietējā līmenī. Piektā nodaļā ir aprakstīti Papes Ķoņu ciema attīstības scenārijiem. Pēdējā nodaļa tiek veltīta principiem un vadlīnijām – Papes Ķoņu ciema lokālplānojuma izstrādei. Atslēgas vārdi: Papes Ķoņu ciems, apdzīvojuma struktūra, kultūrvēsturiskais mantojums, attīstība, iedzīvotāji.

Master's thesis studies the development perspective and viability of the former fishing village- Papes Ķoņi. Master thesis aims: To work out viability suggestions for the village of Papes Ķoņi. Fishing village Papes Ķoņi is rich with cultural heritage typical to a fishing village , but for various reasons is threatened with extinction: modern, quite unusual buildings in village ,continues loss of permanent residents, habitat degradation, etc. Master's thesis consists of six chapters, which examines in more detail - The first chapter describes the theoretical grounds of a research project. The second chapter describes approach of the research project, methods and materials. The third section describes Papes Ķoņi Village geographic characteristics, cultural growth characteristics, description of the current situation, structure of population, etc. The fourth chapter is dedicated to the planning situation and the legal terms in village Papes Ķoņi , national, regional and local level. The fifth chapter describes the Village Papes Ķoņi development scenarios. The last chapter is dedicated principles and guidelines - to Papes Ķoņi Village local planning development. Keywords: Papes Ķoņi village, settlement structure, cultural heritage, development, population
Former fishing village development perspectives in the Baltic Sea coast: Papes Ķoņu village example
Keywords: Arhitektūra