Droša preču apmaiņas tīmekļa vietne “BarterEx” - Ļaksa, Ralfs (Latvijas Universitāte, 2024)
Šis dokuments ir kvalifikācijas darbā izstrādātās tīmekļa vietnes “BarterEx” tehniskā dokumentācija ar produkta prasībām, projektējumu, funkcionalitāti un dizainu. Tīmekļa vietnei nav pasūtīja, tā izstrādāta kā kvalifikācijas darbs. Tīmekļa vietne nodrošinātu preču apmaiņu indivīdiem vai uzņēmumiem bez naudas pielietojuma, paļaujoties uz reputācijas sistēmu, kas ļauj novērtēt citus sistēmas lietotājus ar atsauksmēm. Darba mērķis ir izstrādāt tīmekļa vietni pēc projektējuma, kas ļaus cilvēkiem ar finansiālo iztrūkumu gūt vēlamās preces bez naudas patērēšanas. Vietne veidota pārsvarā balstoties uz Java programmēšanas valodu ar AWS integrēšanu un JWT žetonu pielietojumu autentifikācijas un autorizēšanās nolūkos. Lietotāja saskarne izstrādāta izmantojot ReactJS.

This document is the qualification’s work created web application’s “BarterEx” technical documentation with the product requirements, design and functionality. Web application has no customer, it is made as qualification work. Web application would suffice the exchange of goods between individuals or businesses without the use of money, relying on a reputation system which allows to rate other system users with reviews. The purpose of the work is to create a web application based on specifications, which allows people with financial troubles to acquire their desired goods. Web app is mainly developed using Java with the integration of AWS, and JWT tokens for authentication and authorization purposes. The user interface is developed using ReactJS.
Secure goods exchange web application “BarterEx”
Keywords: Datorzinātne; Tīmekļa vietne; Preču apmaiņa; Java; AWS; Spring Boot