Glacigēno nogulumu ietekme uz ūdens ķīmisko sastāvu - Rubīns, Edgars (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā apskatīts pazemes ūdeņu ķīmiskais sastāvs un tā veidošanos ietekmējošie faktori, eksperimentāli nosakot morēnnogulumu lomu ūdens ķīmiskā sastāva veidošanā. Darba izstrādē, izmantotas tādas metodes, kā publicētās un nepublicētās literatūras studijas, morēnnogulumu paraugu un ūdens paraugu ievākšana un sagatavošana, laboratorijas eksperiments, ķīmiskā sastāva modelēšana ar PHREEQC interactive programmu, datu apstrāde un analīze. Secināts, ka visbūtiskākās ūdens ķīmiskā sastāva izmaiņas notiek sālsūdenim filtrējoties cauri morēnas nogulumiem. Atslēgas vārdi: pazemes ūdens, joni, ķīmiskais sastāvs, PHREEQC INTERACTIVE

In the work there has been studied chemical composition of groundwater and factors influencing their formation, defining experimentally the role of the moraine sediment in formation the chemical composition of the water. During the work there is used a method of studying published and unpublished literature, obtaining and preparation of water and moraine sediment samples, laboratory experiment, modeling of chemical composition with the help of PHREEQC programme, data processing and analyze. It is concluded that the most essential changes of the chemical composition of the water occur when the saltwater is being filtered through the moraine sediment. Key words: groundwater, ions, chemical composition, PHREEQC
Influence of glacigenic deposits on water chemical composition
Keywords: Ģeoloģija