Ielu dizaina metožu pielietojums uzlabotai mobilitātei Bieriņu apkaimē - Panteļējeva, Justīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbs “Ielu dizaina metožu pielietojums uzlabotai mobilitātei Bieriņu apkaimē” izstrādāts, lai vērstu uzmanību uz dzīvojamo zonu ielu dizainu un tā ietekmi uz ielu kā publisko ārtelpu, kas sekmētu drošību, vides pieejamību, kvalitāti un iedzīvotāju savstarpējo mijiedarbību Rīgas pilsētas Bieriņu apkaimē. Darba pētījumā tika analizēta dzīvojamo zonu ielu dizaina metodēs ārzemēs, to pielietojamība Bieriņu apkaimē, Rīgas pilsētas plānošanas dokumentu ietvari un sabiedrības līdzdalības iespējamie veidi apkaimes plānošanā. Tika veikti apsekojumi, intervijas ar ekspertiem, saziņa ar Rīgas pašvaldību un vietējo iedzīvotāju viedokļu noskaidrošana. Maģistra darba gaitā tika izstrādāti konkrēti Bieriņu apkaimes dzīvojamās zonas ielu dizaina ieteikumi, balstoties uz dzīvojamo zonu ielu dizaina risinājumiem Nīderlandē, Vācijā un Lielbritānijā.

The aim of Master thesis “Street design methods for improved mobility in Bierini neighbourhood” is to draw attention to the street design in living zones, the impact of design on street as a public space that facilitates safety, accessibility, quality and citizen interaction in Riga, Bierinu neighbourhood. Master thesis analysed international living zone street design methods and their applicability in Bierinu neighbourhood, Riga City planning document framework and possible community involvement in local planning. Field work, interviews with experts, communication with Riga City council and community surveys were carried out as part of the thesis. As a main result of thesis practical Bierini neighbourhood living zone street design suggestions are proposed, based on praxis of living zone design methods in the Netherlands, Germany and the UK.
Street design methods for improved mobility in Bierini neighbourhood
Keywords: Arhitektūra; ielu dizains; dzīvojamā zona; Bieriņi; sabiedrības iesaiste; satiksmes mierināšana