Daudzaģentu sistēmas un to vizualizācija - Ķirsis, Hardijs (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir veikt analīzi, meklēt optimālu risinājumu, lai ar datora palīdzību spētu attēlot dažādas daudzaģentu sistēmas. Lai to panāktu, tika pētītas, ievākti fakti un veikti secinājumi par to kas īsti ir daudzaģentu sistēma, kādi tām ir pielietojumi, kā arī to raksturīgākās sastāvdaļas. Problēma - ar viena rīka palīdzību attēlot vairākus simulacijas scenārijus, nezinot to jēgu un nepieciešamo iznākumu. Iegūtie dati tika sakopoti, ar kuru palīdzību, autors aprakstīja iespējamo attēlošanas risinājuma izveidi un izveidoja prototipu. Izstrādes gaitā autors secināja, ka tā nav tik triviāla problēma, kā sākumā likās.

This thesis is written in order to perform analysis, look for an optimal solution to be able to display various multi-agent systems with help of a computer. To accomplish such a task, investigation about multi-agent systems had to be made, what are they used for and what exactly are they, what kind of characteristics they possess. Problem – how would it be possible to visualize a wide variety of simulations not knowing its meaning and the desired outcome. Upon gathering necessary information, author used them to describe his pruposed solution and created a prototype. During the development, the author concluded that this is not as trivial problem as it first appeared.
Multi-agent systems and their visualization
Keywords: Datorzinātne; Daudzaģentu sistēmas; simulācijas; vizualizācija; tīmekļa tehnoloģijas