Mazzalves pagasta novadpētniecība - Matuseviča, Laura (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba temats ir Mazzalves pagasta novadpētniecība. Novadpētniecības materiāli par Mazzalves pamatskolu ir vākti jau iepriekš, bet nav apkopotas un analizētas dokumentētās un mutvārdu liecības par skolas vēsturi. Teorētiskā bāze ir balstīta uz diskursa analīzes teoriju un novadpētniecības teorētiskajiem aspektiem. Bakalaura darba mērķis ir apkopot un analizēt iegūtās liecības. Mērķa sasniegšanai tika veikta dokumentēto liecību analīze, intervēti bijušie skolēni un veikta interviju analīze. Rezultātā tika apkopota skolas vēsture un intervijas apstiprināja izvirzīto hipotēzi, ka Mazzalves pamatskola ir nozīmīgs izglītības un kultūras centrs. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētisko jautājumu iztirzājuma, metodoloģijas, empīriskās daļas, izmantoto informācijas avotu saraksta un pielikuma. Atslēgvārdi: Novadpētniecība, skolas vēsture, Mazzalves pamatskola, mutvārdu vēsture

The theme for graduations work is ‘’the local studies of Mazzalves civil parish”. Local study materials about Mazzalve`s primary school were collected before but they have not documented. Oral evidence has been found but not been put in order and analyzed. Theoretical foundation has been ground on discourse analysis theories and local history theoretical aspects. The aim of graduation work is to collect and analyze achieved evidences. To gain these results, evidence have been documented and analyzed, interviewed ex-pupils and done thorough research on these interviews. Eventually the school history and interviews confirmed the hypothesis that Mazzalve`s primary school is an important educational and cultural center. Graduation work consists of the introduction, theory review, methodology, empirical data, bibliography and appendix. Keywords: Local history, history of school, Mazzalve`s primary school, oral history
Local studies of Mazzalves civil parish
Keywords: Komunikācijas zinātne