Pensiju 3.līmeņa loma LR pensiju sistēmā un tā perspektīvas Latvijā - Vainovskis, Ringolds (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz teorijas, pensiju 3. līmeņa pieejamo datu un to statistikās bāzes analīzes, izstrādāt priekšlikumus pensiju 3. līmeņa lomas paaugstināšanai LR iedzīvotāja labklājības saglabāšanā vecumdienās. Lai sasniegtu darba mērķi, autors izvirzīja šādus darba uzdevumus: •Analizēt mūsdienu pensiju sistēmu Latvijā; •Noskaidrot kā demogrāfiskā un ekonomiskā situācija ietekmē sociālās apdrošināšanas stabilitāti Latvijā; •Analizēt pensiju 1.līmeņa lomu Latvijas pensiju sistēmā; •Analizēt pensiju 2.līmeņa lomu Latvijas pensiju sistēmā; •Analizēt pensiju 3.līmeņa lomu Latvijas pensiju sistēmā; •Noskaidrot normatīvo aktu bāzi LR, uz ko balstās ieguldījumi privātajos pensiju fondos; •Analizēt Latvijā reģistrēto privāto pensiju fondu piedāvāto pensiju plānu stiprās un vājās puses; •Aprēķināt vidēji cik lielu uzkrājumu cilvēks var izveidot, uzkrājot pensiju trešajā līmenī; •Analizēt faktorus, kas ietekmē cilvēka uzkrājuma vērtību, uzkrājot pensiju trešajā

Bachelor’s project target is, based on the theory, 3rd pension pillar available data and its statistics analysis, to make suggestions for increasing the 3rd pension pillar role in maintaining welfare of Latvian resident at it’s age of senior. In order to achieve the objective of the project, the author raised the following tasks: •To analyze modern pension system nowadays in Latvia; •To find out how demographic and economic situation affects social security stability in Latvia; •To analyze the role of the 1st pension pillar in Latvian pension system; •To analyze the role of the 2st pension pillar in Latvian pension system; •To analyze the role of the 3rd pension pillar in Latvian pension system; •To analyze the Latvian Republic legislative base of the investment in private pension funds; •To analyze the strenghts and weakneses of pension plans that are proposed by private pension funds registered in Latvia; •To calculate an average savings a person can create, by accumulating
Third pension pillar role in Latvian pension system and its perspectives in Latvia
Keywords: Ekonomika