Paātrinātas novecināšanas pazīmju noteikšana tintē ar hromatogrāfijas metodēm - Čertova, Jevgēnija (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbā ir veikta lodīšu pildspalvu tinšu sastāva noteikšana ar AEŠH-MS un GH-MS metodi, izmantojot CFME paņēmienu. Darba gaitā tika analizētas 22 zilās un violetās krāsas tintes, no kurām četras tintes ir izvēlētas turpmākiem pētījumiem. Atlasīto tinšu paraugi pēc mākslīgās un dabiskās novecināšanas dažādos apstākļos ir analizēti ar AEŠH-MS un GH-MS metodi. Tinšu mākslīgās un dabiskās novecināšanas rezultāti tika savstarpēji salīdzināti. Novērtējot izmaiņas un atšķirības dažādi novecinātos paraugos, ir noteiktas paātrinātas (mākslīgās) novecināšanas pazīmes tintē. LODĪŠU PILDSPALVAS TINTES, KRĀSVIELAS, AEŠH-MS, GH-MS, CFME.

Determination of composition of ballpoint pen inks by HPLC-MS and GC-MS with SPME technique have been studied in this work. Composition of 22 blue and violet ballpoint pen inks have been tasted using this methods. Four of them have been chosen for the research. Selected ink samples have been artificial and natural aged in various conditions. After aging the samples have been analyzed by methods mentioned above and results were compared with each other. As a result, the marks of accelerated ink aging have been evaluated. BALLPOINT PEN INKS, DYES, HPLC-MS, GC-MS, SPME.
Determination of accelerated ink aging marks by chromatographic methods
Keywords: Ķīmija