IT projektu vadības metodes sfēras un komunikācijas aspektu uzlabošanai - Stinkevičs, Ivars (Latvijas Universitāte, 2016)
Strādājot uzņēmumā, autors ir novērojis, ka projektu izstrādes gaitā mēdz rasties komunikācijas problēmas gan ar projektā ieinteresētajām personām, gan komandas iekšienē. Tas varētu liecināt, ka tiek pieļautas būtiskas kļūdas projekta plānošanas un izstrādes procesā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt projekta sfēras un komunikācijas apgabalu, noteikt problēmu cēloņus, izpētīt, kā tradicionālās un modernās projektu vadības metodes novērš šīs problēmas, kā arī piedāvāt savus iespējamos risinājumus. Galvenie uzdevumi ir izpētīt, kā dažādas projektu vadības metodes risina šīs problēmas, izveidot ieteicamo principu sarakstu projekta sfēras un komunikācijas aspektu uzlabošanai. Rezultātā ir izstrādāti ieteicamie principi projekta sfēras un komunikācijas aspektu uzlabošanai, kā arī izstrādāta uzņēmuma iekšējā projekta darbu pārvaldības sistēma.

The author of the Paper has observed that communication problems between project stakeholders and team often occur in project development process, this is the reason why significant errors in project development and planning might occur. Aim of the Paper was to analyse project scope and communication area, identify the cause of problems and study the problem solving of traditional and modern project management methods developing contemporary solutions. The aim of the study was to analyse problem solving capacities of different project management methodologies and create recommendations for improvement of project scope and communication aspects. As a result of the research recommendations and principles of project scope communication aspects and internal project management system were developed.
IT project management methods for project scope and communication improvement
Keywords: Datorzinātne; projektu vadība; projektu pārvaldības metodes; projekta sfēras pārvaldība; projekta komunikācijas pārvadlība; PMBOK