Projektīvās literāro darbu ilustrācijas metodes konceptualizācija - Purlāce, Elīna (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba mērķis ir grāmatas dizaina un ilustrāciju izstrāde literārajam darbam, kas pamatots konceptualizējamajā Projektīvās literāro darbu ilustrācijas metodē. Mērķa sasniegšanai veikts pētījums, analizējot teorētiskās nostādnes par projektīvo metodi, literāro darbu ilustrācijas tehniku un interpretāciju. Empīriskajā pētījumā, balstoties uz grafisko dizainu paraugiem, analizēta Projektīvā literāro darbu ilustrācijas metode. Apzināta terminoloģija. Izstrādāts dizaina objekts. Pētījumā rezultātā izstrādāts metodes modelis, definīcija un metodes konstatācijas kritēriji metodes pielietojamībai un konstatēta metodes atbilsme izvirzītajai hipotēzei. Atslēgvārdi: projektīvā metode, literāro darbu ilustrācijas, grāmatas dizains, kvalitatīvs pētījums vairāku gadījumu analīze (multiple case study).

The aim of the bachelor thesis is the development of a book design and illustrations for a literary work, based on the conceptualizable Projective Literary Illustration method. To achieve this goal, a research has been carried out by analysing theoretical positions on the projective method, the technique of illustrating literary works and interpretation. The empirical study analyses the Projective Method of Illustrating Literary Works on the basis of samples of graphic designs. Terminology is identified. The design object is developed. The research led to the development of a method model, definition and criteria for the applicability of the method and established the consistency of the method with the hypothesis. Keywords: projective method, literary illustrations, book design, qualitative research, multiple case study.
Conceptualisation of the projective method of literary illustration
Keywords: Mākslas zinātne; projektīvā metode; literāro darbu ilustrācijas; grāmatas dizains; kvalitatīvs pētījums vairāku gadījumu analīze (multiple case study); grafikas dizains