Veselības komunikācija interneta medijos: HIV/AIDS problēmu rāmējumi delfi.lv, lsm.lv un nra.lv ziņu saturā - Rusmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir veselības komunikācija interneta medijos: HIV/AIDS problēmu rāmējumi delfi.lv, lsm.lv un nra.lv ziņu saturā. Darba mērķis ir identificēt rāmējumus, kas konstatējami delfi.lv, lsm.lv un nra.lv ziņu saturā par HIV/AIDS problēmām veselības komunikācijas kontekstā. Teorijā apskatīta veselības komunikācija medijos – veselības ziņu satura veidošana, ietekme uz patērētājiem, HIV/AIDS komunikācija medijos, kā arī rāmējuma teorija. Empīriskajā daļā izmantota kontentanalīze un pētnieču Hollijas Semetko (Holli A. Semetko) un Patijas Valkenburgas (Patti M.Valkenburg) piecu rāmējuma veidu pieeja ziņu satura analīzei. Secinājumos konstatēts, ka biežāk minētās HIV/AIDS problēmas medijos ir HIV ārstēšana, stigmatizācija un izplatība. Biežāk izmantotie rāmējumi ziņu saturam ir atbildības, cilvēku humāno interešu un morāles.

Theme of this Bachelor`s work is internet based media health communication: HIV/AIDS problem framing in delfi.lv, lsm.lv, and nra.lv news content. Objective of the work is to identify frames in news content on HIV/AIDS problems of the news media delfi.lv, lsm.lv, and nra.lv in context of health communication. Theory includes health communication in media – health news construction, impact on audience, HIV/AIDS communication and framing theory. For empirical part the content analysis and Patti M.Valkenburg`s and Holli A. Semetko`s approach to identify frames in news content is used. Conclusions state that most common problems related to HIV/AIDS indicated in the media news content are HIV treatment, stigma and prevalence. Most common indentified frames in the news content are responsibility frame, human interest frame and morality frame.
Internet based media health communication: HIV/AIDS problem framing in delfi.lv, lsm.lv, and nra.lv news content
Keywords: Komunikācijas zinātne; veselības komunikācija; HIV/AIDS problēmas; rāmējumi; delfi.lv; nra.lv