Kredītriska vadīšana komercbankās - Polska, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs „Kredītriska vadīšana komercbankās”. Autors: Aleksandra Polska. Darba vadītājs: Ivars Vanags. Darbs reflektēšanai Svetlanai Saksonovai. Darbs sastāv no 69 lpp., 11 att., 19 tab., izmantoti literatūras un citi informācijas avoti. Darbā ir aplūkoti kredītrisku novērtēšanas teorētiskie aspekti, kredītrisku izpausmes formas un to mazināšanas faktori, kredītrisku vadības metodes un starptautiskie kredītrisku novērtēšanas standartizācijas mehānismi. Darbā kredītrisku vadības metodes tiek aplūkotas, balstoties uz bankas „Banque et caisse d”epаrgne de l’etat Luxembourg” finanšu pārskatu analīzes pamata. Darbs sastāv no trīs nodaļām, ievada un nobeiguma. Pirmajā nodaļā tiek aplūkota kredītriska būtība, komponentes un formas, kā arī faktori to samazināšanai. Otrajā nodaļā tiek aplūkotas kredītrisku vadības metodes komercbankās, kā arī galvenie uzstādījumi kredītrisku vadībā vienošanās Bāzele I , Bāzele II un Bāzele III.

The Bachelor`s work “Credit Risk Management in Commercial Banks”. Author: Aleksandra Polska. Supervisor: Ivars Vanags. For reviewing of Svetlana Sasksonova. The Work consist of 69 pages, 11 images, 19 tables; literary and different information sources been used This work shows the theoretical aspects of the assessment of credit risk, forms of credit risk factors and the ways to reduce them, methods of credit risk management and international mechanisms to standardize the assessment of credit risk.The methods for managing credit risks are considered in the work on the basis of the analysis of financial statements of the bank “‘Banque et caisse d”epаrgne de l’etat Luxembourg’’. The work consists of three chapters, introduction and conclusion. The first chapter deals with the nature, components and forms of credit risk, as well as factors to reduce them. The second chapter explains the methods of credit risk management in commercial banks
Credit Risk Management in Commercial Banks
Keywords: Vadībzinātne