Pārtikas nodrošinājuma tiesiskais regulējums Eiropas Savienībā - Bekmane, Ilva (Latvijas Universitāte, 2015)
Bekmane I.,2015. Pārtikas nodrošinājuma tiesiskais regulējums Eiropas Savienībā. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte. 43 lpp. Šī darba mērķis ir analizēt pārtikas nodrošinājuma jēdziena saturu, problemātiku un izpētīt to, kādam tiesiskajam regulējumam ir pakļauts šis jēdziens Eiropas Savienībā. Autore secina, ka Eiropas Savienībā nepastāv vienots pārtikas nodrošinājuma regulējums un praksē tiek kļūdaini izprasts šī jēdziena saturs. Eiropas Savienībā ir nepieciešams veidot vienotu regulējumu sistēmu un instrumentus, kas veidotu pārtikas nodrošinājuma regulējumu un ar kuru palīdzību dalībvalstīm tiktu piemērotas sankcijas par attiecīgā regulējuma pārkāpumiem. Atslēgas vārdi: Pārtikas nodrošinājums, Eiropas Savienība, tiesiskais regulējums, problemātika.

Bekmane I.,2015. Food security legislation in the European Union. Bachelor thesis. Riga, University of Latvia. 43 p. The aim of the bachelor’s thesis is to analize food security and content of the concept, issues and to explore which European Union legislation refers to food security. The author of the bachelor thesis concludes that in The European Union there is no united food security legislation and the contents in wrongly understood in practice. The European Union needs to build unified regulation system and tools that will develop food security framework trough which to Member States would apply appropriate sanctions for violations of the regulatory breaches. Key words: Food safety, European Union, legislation, issues.
Food security legislation in the European Union
Keywords: Juridiskā zinātne; Pārtikas nodrošinājums; Eiropas Savienība; tiesiskais regulējums; problemātika