Personāla vadības pilnveidošana Akciju Sabiedrībā „Lafipa” - Jonase, Ilva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir personāla vadības pilnveidošana akciju sabiedrībā „Lafipa”. Pētāmā darba problēma ir AS „Lafipa” personāla meklēšanas un atlases procesa nozīmības neapzināšanās. Pētījuma mērķis: balstoties uz personāla vadības procesu akciju sabiedrībā "Lafipa", izstrādāt priekšlikumus personāla vadības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Lai sniegtu priekšlikumus personālvadības pilnveidošanai AS „Lafipa”, pirmajā daļā autore ir apkopojusi teorētiskās atziņas par personālvadību, tās būtību un procesus- personāla plānošanu, personāla meklēšanu un atlasi, jauno darbinieku adaptāciju, darbinieku novērtēšanu un motivācijas sistēmu. Otrajā daļā tiek analizēta uzņēmuma AS „Lafipa” darbība, tās vispārējais raksturojums. Trešajā daļā tiek raksturots AS "Lafipa" personāla vadīšanas process, empīriskā pētījuma ietvaros, analizējot darbinieku aptaujas anketu un uzņēmuma vadības (valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu) intervijas laikā iegūtos rezultātus, kā arī izpētīta uzņēmuma nepublicētā informācija. Trešās daļas nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi personāla vadīšanas procesu pilnveidošanai AS "Lafipa". Bakalaura darbs sastāv no 82 lapām. Darbā ir atspoguļotas 4 tabulas, 22 attēli un 4 pielikumi. Tika izmantota literatūra no 35 informācijas avotiem. Darbs uzrakstīts latviešu valodā.

Theme of the Bachelor's thesis is the Improvement of personnel management at Joint Stock Company "Lafipa". The problem researched in the paper is awareness of the importance of personnel selection process at JSC "Lafipa". Aim of the study: Based on human resource management process of Joint Stock Company "Lafipa" the aim is to develop suggestions for improvement of personnel management. This thesis consists of three parts. In order to make suggestion for improvement of personnel management of JSC "Lafipa" the author in the first part has summarised theoretical ideas on personnel management, its content and processes - personnel planning, personnel search and selection, adaptation of employees on new workplace, performance evaluation of employees and motivational system. The second part analyses the operation of JSC "Lafipa" and gives its general characteristics. The third part characterises personnel management process at JSC "Lafipa" on the basis of empirical study, by giving analysis of employees' questionnaire and results obtained during the interviews with company's management (chairman of the board and two board members), as well as on the basis of unpublished materials. The third part concludes with conclusions and suggestions, given which have been developed for the improvement of personnel management processes of JSC "Lafipa". The amount of the paper is 82 pages. There are 4 tables, 22 pictures and 4 appendices. There are 35 sources of reference used in writing this thesis. The paper is written in Latvian.
The improvement of personnel management in Joint Stock Company "Lafipa"
Keywords: Vadībzinātne