Projekts: SIA "ACNielsen Latvia" darbības pilnveidošana - Malooka, Marina (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba autore Marina Malooka izstrādāja darbu, kura temats ir SIA “ACNielsen Latvia” darbības pilnveidošana. Maģistra darba mērķis ir pilnveidot uzņēmuma SIA “ACNielsen Latvia” darbību, peļņas palielinošai un tirgus izpētes jomā līdera pozīcijas ieņemšanai.jauno pakalpojumu ieviešanu. Tiek veidots darbības plāns to ieviešanai. Darbā 1.nodaļā tiek aprakstīta jauno piedāvāto pakalpojumu aktualitāte. SIA “ACNielsen”, tai skaitā arī SIA “ACNielsen Latvia” analizē tirgus dinamiku, pircēju uzvedību un vēlmes visdažādākās ekonomikas jomās.Darba 2.nodaļā ir noteikts, ka SIA “ACNielsen Latvia” strādā pēc SIA pamatprincipiem. Tāda juridiska forma tika izvēlēta līdz ar pamatkapitāla lielumu. Šajā nodaļā ir paskaidrots, ka uzņēmuma nosaukums ir veidots no dibinātāja uzvārda. 2. nodaļā arī tiek aprakstīts uzņēmuma pamatkapitāls, īpašnieki un pamatlīdzekļi. 2. nodaļa ir teikts par SIA “ACNielsen Latvia” pamatlīdzekļiem, zemi un ēku. Darbā 3.nodaļā tika analizētas nozares attīstības tendences pēdējos 3-5 gados un to ietekme uz uzņēmuma darbību. 3.nodaļa ir noteikti pamatlikumi, pēc kuriem darbojas SIA «ACNielsen Latvia». Darbā 4.nodaļā tiek raksturoti uzņēmuma pamatpakalpojumi, ko viņš piedāvā tagadnē, un tie pakalpojumi, kuri var palielināt uzņēmuma peļņu. Darbā 5.nodaļā ir veikta marketinga analīze. Pirmkārt, ir noteikts uzņēmuma potenciālais klients. 5. nodaļā ir salīdzinātie uzņēmuma finanšu radītāju ar galveno konkurentu Latvijas tirgū SIA “TNS Latvia”. Darbā 6.nodaļā ir veidots finanšu plāns jaunajiem uzņēmuma SIA “ACNielsen Latvia” pakalpojumiem. Šī nodaļa sastāv no pieņēmumiem, no kuriem veidota finanšu prognoze, Peļņas vai Zaudējumu aprēķina, Naudas plūsmas, Bilances un finanšu radītāju analīzes. Darbā 7.nodaļā ir veidota risku matrica. Sākumā tika izvirzīti riski un to draudi, pēc tam tika nitektas atbildīgas personas un iespējamie risinājumi. Nodaļā ir veidota riska matrica, pēc kuras var secināt, kāds risks ir uzņemam kritisks. Maģistra darbs sastāv no 7 nodaļām, tā apjoms ir 85 lappuses un 7 Pielikumi. Tajā ir iekļauti 24 attēli, 30 tabulas. Darbā izmantota 36 bibliogrāfiskā saraksta vienība.

Master's Thesis on the theme “Improvement of the activities of SIA “ACNielsen Latvia” is developed by the author Marina Malooka. The aim of the Master's thesis is to improve the activity of the company SIA “ACNielsen Latvia”, with the aim of increasing company’s profit and taking the leading position in the field of market research.In chapter 1 it is described the actuality of the new services offered. SIA “ACNielsen”, including SIA “ACNielsen Latvia” analyzes market dynamics, customer behavior and wishes in a wide range of economic areas. In the chapter 2 of the thesis it is stipulated, that SIA “ACNielsen Latvia” works according to the basic principles of SIA.In chapter 2 is is also described the company's share capital, owners and fixed assets.Chapter 2 tells about the fixed assets, land and building of ACNielsen Latvia. In the chapter 3 of the Thesis there are analyzed the development trends of the industry in the last 3-5 years and their impact on the company activity. In chapter 3 the basic laws are determined under which ACNielsen Latvia operates. Chapter 4 describes the basic services the company offers in the present and those services that can increase the company's profit. Marketing analysis is carried out in Chapter 5. First of all, the company’s potential customer is defined. Chapter 5 contains a comparison of financial indicators of the company and its main competitor in the Latvian market SIA “TNS Latvia”. Chapter 6 contains of the financial plan for the new services of SIA “ACNielsen Latvia”. This chapter consists of assumptions that form the basis for the financial forecast, Profit or Loss Calculation, Cash Flow, Balance Sheet and Financial Performance Analysis. The risk matrix is introduced in the Thesis’ chapter 7. Risks and threats were raised at the beginning, then responsible persons and possible solutions were identified. This risk matrix can be used to conclude what risk is critical to the company. The Master's thesis consists of 7 chapters and its volume is 85 pages and 7 afixxes. It includes 24 pictures, 30 tables and 36 bibliographic list items are used.
Project: Improvement of the activities of SIA "ACNielsen Latvia"
Keywords: Finanses un kredīts; Uzņēmuma darbības pilviedošana; finanšu analīze; peļņas palielināšana; marketinga strāģijas veidošana; konkurences analīze