Uzņēmuma "X" attīstības stratēģija - Veide, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā „Uzņēmuma „X” attīstības stratēģija” autore iepazinusies ar grāmatvedības pakalpojumu nozari Latvijā, kā arī situāciju grāmatvedības ārpakalpojumus sniedzošā uzņēmumā „X” un konstatējusi, ka uzņēmumam trūkst skaidras stratēģijas kā veiksmīgi attīstīties nākotnē. Autore veica nozares un uzņēmuma analīzi izmantojot SVID analīzi un Portera 5 spēku modeli, izstrādāja un izanalizēja vairākas iespējamās uzņēmuma attīstības stratēģijas un rekomendēja uzņēmumam ieviest vienu no tām. Autore arī konstatēja vairākus trūkumus uzņēmuma darbībā un piedāvāja veidus kā tos novērst.

Author of bachelor thesis „Development strategy of company „X”” has explored industry of accounting outsourcing services in Latvia and situation in company „X”. Author has concluded that company is missing clear development strategy. Author has performed industry analysis and analysis of company by using Porter’s 5 forces model and SWOT analysis, proposed several potential development strategies, performed analysis of those strategies and proposed company to introduce one of them. Author has also detected several problems in the company and proposed the ways to fix them.
Development strategy of company "X"
Keywords: Vadībzinātne; Stratēģija; Grāmatvedības pakalpojumi; Nozares analīze; Inovācijas