Surogasijas tiesiskais regulējums Latvijā. - Stepanova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba tēma ir „Surogasijas tiesiskais regulējums Latvijā”. Latvijas normatīvie akti neparedz surogasijas tiesisko regulējumu. Maģistra darbs ir par surogasiju, surogātmātēm, domāto vecāku juridisko statusu, kurā tiek analizēts ārvalstu tiesiskais regulējums un ārvalstu tiesu prakse. Darbā tiek aprakstīta surogasija kā reproduktīvā metode, tās dalībnieki, ētiskie jautājumi un juridiskie problēmjautājumi. Surogasija tiek pozicionēta kā neauglības alternatīva. Domātie vecāki piemēro surogasijas pakalpojumus, jo pastāv vēlme pēc sava bioloģiska bērna. Darbā tiek aplūkoti dažādi aspekti par un pret surogasiju. Darba analīze ir balstīta gan uz ārvalstu normatīviem aktiem un tiesu praksi, gan uz tiesisko regulējumu reproduktīvās veselības jomā Latvijā. Darba izstrādes mērķis ir noteikt iespējamo tiesisko regulējumu Latvijā.
Surrogacy legal issues in Latvia.
Keywords: Juridiskā zinātne