Bērnu un jauniešu sporta attīstības iespējas Latvijā: SK "SUPER NOVA" piemērs - Šuplinska, Marika (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā “ Bērnu un jauniešu sporta attīstības iespējas Latvijā: SK „Super Nova” piemērs” analizētas bērnu un jauniešu sporta attīstības tendences Latvijā pēdējo piecpadsmit gadu laikā, izvērtēti galvenie to ietekmējoši faktori, kā arī atklātas būtiskākās problēmas, kas ierobežo tā attīstību. Maģistra darba mērķis ir izpētīt bērnu un jauniešu sporta attīstības problēmas Latvijā, novērtēt sporta nozares finansēšanas modeli un resursu bāzi, atklājot ar to saistītos pozitīvos un negatīvos aspektus, kā arī uz sporta kluba „Super Nova” piemēra bāzes izstrādāt priekšlikumus bērnu un jauniešu futbola attīstības veicināšanai un bērnu un jauniešu sporta sistēmas pilnveidošanai. Pētījuma rezultāti ir apkopoti SVID analīzes matricā, kas atklāj būtiskākos kā pozitīvos, tā negatīvos ar bērnu un jauniešu futbola attīstību saistītos aspektus. Atslēgas vārdi: sporta nozare, futbols, „Super Nova”, bērnu un jauniešu sports.

Master's thesis “Children and youth sport development opportunities in Latvia – SC “Super Nova” example” analyzes sport development tendencies for the last fifteen years in Latvia in children and youth section, examining main affective factors and problems which retards development in this sphere. The Master's thesis objective is to explore the main problems in children and youth sport development problems in Latvia, to evaluate financial model and resource base - revealing it's positive and negative aspects, also providing useful proposals for children football system development and improvement using sport club “Super Nova” examples. The research results have been summarized in SVID analysis matrix, which reveals the main positive and negative aspects in children and youth football development. Key words: sport industry, football, “Super Nova”, children and youth sport.
Children and youth sports development opportunities in Latvia: SC "SUPER NOVA" example
Keywords: Ekonomika; Sporta nozare; Futbols; „Super Nova”; Bērnu un jauniešu sports