Drošības pārbaude augstskolas tīklam - Brošs, Tomass Jānis (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba “Drošības pārbaude universitātes tīklam” galvenā problēma ir pārbaudīt dotās universitātes administrācijas tīkla ierīču drošību un izpētīt kā tās var aizsargāt no to ievainojamībām. Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt un noskaidrot kā veikt ielaušanās testu, kādas programmas un satvarus var izmantot lai tādu veiktu, atrast dotās universitātes administrācijas tīkla ierīču ievainojamības un to risinājumus, un ja iespējams, paskaidrot kā izmantot atrastās ievainojamības. Kvalifikācijas darba rezultāts sniedz sapratni par to kā tiek veikti ielaušanās testi, kādas tehnoloģijas, programmas, un satvari var tikt izmantoti, un parāda cik ievainojamas ir ierīces dotās universitātes administrācijas tīklā, un kā tās padarīt drošākas.

The main problem of the qualification paper “Security check for a university network” is to check the security of the devices on the given universities administration network and to learn how to protect those devices from their vulnerabilities. The aim of the qualification paper is to find out how to conduct a penetration test, what programs and frameworks can be used to conduct one, find vulnerabilities and their solutions for the devices on the given universities administration network, and if possible, to explain how to exploit these vulnerabilities. The result of the qualification paper provides an understanding of how penetration tests are conducted, what technologies, programs and frameworks can be used, and shows how vulnerable are the devices on the given universities administration network, and how to secure them.
Security check for a university network
Keywords: Datorzinātne; ielaušanās testēšana; drošība; uzbrucējs; ievainojamības; risinājumi