Darbaspēka starptautiskās mobilitātes ietekme uz Latvijas tautsaimniecības reālo konverģenci ar Eiropas Savienības vidējo līmeni - Spolīte, Elīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Šajā pētījumā tiek novērtēta darbaspēka starptautiskās mobilitātes un Latvijas reālās konverģences uz ES vidējo ienākumu līmeni savstarpējā sakarība no 2000. līdz 2012.gadam. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai darbaspēka starptautiskā mobilitāte sekmē Latvijas reālo konverģenci ar ES vidējo līmeni. Lai sasniegtu darba mērķi, vispirms tiek analizēti darbaspēka starptautiskās mobilitātes un reālās konverģences teorētiskie aspekti. Sekojoši, darbā tiek analizēta Latvijas beta un sigma konverģence uz ES vidējo līmeni un visbeidzot autore novērtē darbaspēka starptautiskās mobilitātes un Latvijas reālās konverģence uz ES vidējo līmeni savstarpējās sakarības. Pētījumā tiek secināts, ka darbaspēka starptautiskā mobilitāte ir sekmējusi Latvijas reālo konverģenci ar ES vidējo līmeni. Atslēgas vārdi: reālā konverģence, Latvijas tautsaimniecības izaugsme, darbaspēka starptautiskā mobilitāte, ES vidējais ienākumu līmenis

In this research author assesses the interconnection of international labour mobility and real convergence of Latvia towards EU average income level during the period of 2000-2012. The objective of the research was to verify if international labour mobility promotes the real convergence of Latvia towards EU average level. To accomplish the objective, at first theroetical aspects of international labour mobility and real convergence are being analyzed. As follows, beta and sigma convergence of Latvia towards EU average level are examined and finally author assesses the interconnection of international labour mobility and real convergence of Latvia towards EU average level. It is conclueded that international labour mobility promotes Latvia’s real convergence towards EU average level. Keywords: real convergence, economic growth, Latvia, international labour mobility, EU average income level
International Labour Mobility's Impact on Latvian Economy's Real Convergence with the European Union Average Level
Keywords: Ekonomika