Sava īpašuma pārdošana kā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekams ienākuma veids - Grants, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2015)
Iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir ar likumu noteikts obligāts maksājums valsts budžetā, ko fiziskas personas maksā no to gūtā ienākuma, tā skaitā, no algas, no saimnieciskās darbības, no ienākuma no kapitāla u.tml. Ienākums no sava īpašuma pārdošanas, savukārt, ir izľēmums, kas pašreizējā redakcijā ietver vairākus atsevišķus izľēmumus, no vispārējā nodokļa maksāšanas pienākuma. Maģistra darbā „Sava īpašuma pārdošana kā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekams ienākuma veids” autors sniedz izľēmuma regulējuma pamatojumu, tā iespaidu uz konkrētām dzīves situācijām, kā arī apzina ārvalstu regulējumu, gūstot priekšstatu par citur izmantojamiem kritērijiem iedzīvotāju nodokļa maksāšanas pienākuma atbrīvošanā, vai priekšstata par „sava īpašuma” kā atsevišķa ienākumu gūšanas veida neizdalīšanu no vispārējā nodokļa maksāšanas pienākuma. Atslēgvārdi: iedzīvotāju ienākuma nodoklis; kapitāla pieaugums; ienākums; savs īpašums

Individual’s income tax is statutory obligatory payment in state’s budget, which individuals pay from any income, including, salary, business, capital gains etc. Income from disposal of personal property is an exception, which in current regulation includes several occasions in which obligation of paying the tax are exempt. In Master’s Thesis „Income of sale of personal property as non-object to individual’s income tax ” the author mainly studies the exception regulation basis in Latvia’s law, giving an insight of criteria used in foreign regulations of that matter or not recognising it as an exception from overall principle of taxing every income at all. Keywords: individual’s income tax; capital gains; income; personal property
Income of sale of personal property as non - object to individual's income tax
Keywords: Juridiskā zinātne