Programmēšanas sacensību uzdevumu, risinājumu un testpiemēru savstarpējā saistība - Saulīte, Sigita (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba mērķis ir apkopot un izanalizēt zināmās programmatūras metrikas, lai izvēlētos, kuras varētu izmantot sakarību meklēšanai starp programmēšanas sacensību uzdevumiem, to dažādiem risinājumiem un testu rezultātiem. Darbā tiek aplūkoti dažādi metriku klasifikāciju veidi un aprakstītas plašāk izmantotās metrikas. Tiek aprakstīts autores izstrādātais rīks, kas palīdz automatizēt metriku atskaišu failu apstrādi un saglabāšanu datu bāzē. Tāpat tiek iepazīstināts ar otru autores izveidoto rīku, kas palīdz nokompilēt un pārtestēt studentu iesūtītos risinājumus un veikt testu saglabāšanu datu bāzē. Veikta iegūto rezultātu analīze, izvirzītas hipotēzes.

The aim of the work is to collect and analyse the known software metrics that could be used to search the interactions between tasks, their different solutions and test results of programming contest. The paper describes different kind of classification of software metrics and takes a closer look to the widely used metrics. It introduces with a tool created by author that helps to automate the processing of metric report files and to save the metrics in the data base. This paper describes the other tool created by author, too. The second tool helps to compile and retest solutions sent by students and save the test results in the data base. Paper also takes a closer look to the analysis of results, introduces with some hypothesis.
Interconnection Between Tasks, Solutions and Testcases of Programming Contest
Keywords: Datorzinātne