EMF un EMOF metamodelēšanas standarti, to integrācija valodā MOLA - Bubens, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā ir izpētīta atbilstība starp metamodelēšanas līdzekļiem Eclipse EMF un OMG EMOF, kā arī EMOF modifikāciju, kura tiek izmantota MOLĀ. Uz šīs izpētes pamata ir izstrādāti algoritmi, kā modeļu datus pārveidot atbilstoši metamodeļiem. Darbā ir izstrādāts Eclipse ietvara spraudnis (Eclipse framework plugin) ar kura palīdzību MOLAs modeļa dati var tikt pārnesti uz EMF modeli. Spraudņa arhitektūra tiek aprakstīta izmantojot klašu diagrammas.

Master’s paper describes differences between Eclipse EMF and OMG EMOF modelling standards. MOLA, another metamodelling standard that is very similar to OMG EMOF, also has been described. There has been developed the transformation algorithm that can transfer data from MOLA to EMF. There have been created Eclipse framework plug-in that realize above transformation algorithm. Eclipse framework plug-in architecture is described using class diagrams.
Modeling standards in EMF and EMOF, their integration into MOLA
Keywords: Datorzinātne