Valda Dombrovska valdību veidošanas un stabilitātes analīze - Hercogs, Ansis (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Valda Dombrovska valdību veidošanas un stabilitātes analīze”. Mērķis: noteikt, kuri valdības izveides principi ir izšķiroši valdības stabilitātei. Darba uzdevumi: noskaidrot valdību veidošanas principus, izpētīt valdību stabilitātes un krišanas faktorus, analizēt V.Dombrovska trīs valdību veidošanu un stabilitāti. Darba teorētiskajā daļā aplūkoti pētījumi par koalīcijas valdību veidošanu un stabilitāti. Pētījumā izmantotās metodes ir salīdzinošā un kontentanalīze. Analizējot trīs V.Dombrovska vadīto valdību gadījumus, autors secina, ka politisko partiju ideoloģiskās saderības un koalīcijas partiju motīvu līdzības principu ievērošana valdības veidošanas procesā ietekmē izveidotās valdības tālāko stabilitāti. Atslēgvārdi: V.Dombrovskis; valdību stabilitāte; valdību veidošana; principi; koalīcija

Thesis’s theme: „Analysis of Valdis Dombrovskis governments formation and stability”. Aim: identify, which government formation principles are crucial for government stability. Tasks: identify government formation principles, study factors of government stability and termination, analyse V.Dombrovskis governments’ formation and stability. Theoretical part deals with studies on coalition governments’ formation and stability. Research is carried out by comparative and content analysis. The case study of the three governments led by V.Dombrovskis allows the author to draw a conclusion that observance of the principles of ideological compatibility and motive similarity in the government formation impacts the further stability of the government. Keywords: V.Dombrovskis; government stability; governments’ formation; principles; coalition
Analysis of Valdis Dombrovskis governments formation and stability
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)