Sievietes ķermeniskums Ingas Ābeles stāstu krājumos “Akas māja” un “Balta kleita” - Andersone, Dārta Elza (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darbs “Sievietes ķermeniskums Ingas Ābeles stāstu krājumos “Akas māja” un “Balta kleita”” izmantojot ginokritikas teoriju, aplūko, kā sievietes ķermenis tiek attēlots sasaistē ar sievišķo identitāti. No pētījumu loka izslēdzot patriarhālās telpas ierobežojumus un pievēršoties sievietes reprezentācijai no sievietes autores skatupunkta, sievišķajā rakstībā tiek atklāta patiesā sievietes būtība. Bakalaura darbā analizēts sievietes ķermenis Ingas Ābeles stāstu krājumos “Akas māja” un “Balta kleita”: sievietes ķermeņa daļu semantiskās nozīmes, ķermeņa valodas attēlojumu tekstā un sievietes ķermeņa sociālie aspekti, aplūkojot ķermeņa un sociālo konstruktu attieksmes. Sievietes ķermenis Ingas Ābeles prozā ir ierobežots, tādēļ, ka sievietes ķermeniskā apziņa atrodas patriarhālās sabiedrības uzskatu ietekmē. Bakalaura darbs ir novatorisks ieskats mūsdienu latviešu literatūrā no dzimtes studiju aspekta.

The bachelor thesis “Woman’s Body in Inga Ābele's Short Story Collections “The Well House” and “White Dress””, using gynocriticism, examines how women's body is portrayed in relation to female identity. Excluding the restrictions of the patriarchal space and focusing on the representation of women from the point of view of the female author, in feminine writing the true essence of a woman is revealed. The bachelor thesis analyses the female body in Inga Ābele's Short Story Collections “The Well House” and “White Dress”: the semantic meaning of the female body parts, the representation of body language in the text and the social aspects of the female body, exanimating the social construction of the body. The female body in Inga Ābele's prose is limited, because the woman's bodily awareness is influenced by the views of patriarchal society.The bachelor thesis is an innovative insight into contemporary Latvian literature from the aspect of gender studies
Woman’s Body in Inga Ābele's Collections of Stories “Well House” and “White Dress”
Keywords: Filoloģija; sievietes ķermenis; sievišķā identitāte; sociālie konstrukti; ginokritika; feminisms