Finanšu riska pārvaldīšana privātās starptautiskās finanšu institūcijās - Savins, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir “Finanšu risku parvaldīšana privātās starptautiskās finanšu institūcijās. Vadošais komercbanku darbības pamatprincips ir tiekšanās pēc maksimāli lielas peļņas. Pie tam, iespējamās peļņas lielums ir tieši proporcionāls riskam. Bankas darbības risks nozīmē, ka bankas faktiskā peļņa būs mazāka nekā ieplānotā, gaidāmā. Jo lielāka ir gaidāmā peļņa, jo lielāks risks. Risku ir jāvada, izmantojot dažādas metodes, kuras ļauj ar noteiktu precizitātes pakāpi prognozēt riska notikuma parādīšanās un mazināt tā sekas. Izvēlēta darba mērķis – pamatojoties uz ekonomiskās literatūras kopsavilkumu, apskatīt komercbanku finanšu riskus, to definīcijas, būtību un pārvaldīšanas metodes, kā arī izmantojot teorētisko informāciju un AS „ABLV Bank” darbības radītājus, identificēt riska lielumu un izstrādāt priekšlikumus finanšu riska ierobežošanai

The theme of the degree work is „Financial risk management in the private international financial institutions”. The guiding principle of the commercial bank activity is the aim to get higher income.In addition, the potential income is directly proportional to the risk. Bank risk means that bank actual profit will be less that planned, expected. The higher the expected profit the higher the risk. Risk should be managed through a variety of methods, that allow precisely predict the emergence of risk and reduce it’s consequences. The aim of the degree work is to estimate the main financial risks of commercial banks, it’s definitions, essence and management methods on the basis of economic literature, using mentioned theoretical information and AS „ABLV Bank” economic activity indices to identify the magnitude of the risk and to develop proposals for the problem.
Financial Risk Management in the Private International Financial Institutions
Keywords: Ekonomika