Tūrisma nozares ilgtspējīga attīstība pēc Covid-19 pandēmijas - Jirgensons, Indulis (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba mērķis ir, novērtējot Covid-19 pandēmijas ietekmi uz Latvijas tūrisma nozari, izvērtēt negatīvās sekas un izraisītos ekonomiskos šokus, kā arī, balstoties uz analizētajiem datiem un ekspertu intervijām, izstrādāt priekšlikumus ilgtspējīgai nozares attīstībai. Maģistra darbs sastāv no četrām daļām. Pirmajā daļā tiek veikta literatūras analīze par ilgtspējīga biznesa modeļa pamatprincipiem. Otrajā daļā tiek analizēta ekonomisko šoku ietekmi uz tūrisma nozari. Trešajā daļā tiek analizēta pandēmijas ietekme uz Latvijas un Eiropas Savienības tūrisma nozari. Ceturtajā daļā tiek veikts ekspertu interviju apkopojums un izklāstītas galvenās atziņas. Darba noslēgumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādātas rekomendācijas par iegūtajiem rezultātiem. Maģistra darba rezultāti atklāj, ka Latvijas tūrisma nozarē nav izveidota vienota sadarbības sistēma, kas veicinātu produktīvu sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm.

The aim of master's thesis is to assess the impact of the Covid-19 pandemic on the Latvian tourism industry, evaluate negative consequences and economic shocks caused, as well as, based on analysed data and expert interviews, develop proposals for the sustainable development of the industry. The master's thesis consists of four parts. The first part analyses literature on the basic principles of a sustainable business model. The second part analyses impact of economic shocks on the tourism industry. The third part analyses impact of pandemic on the tourism industry of Latvia and European Union. The fourth part summarizes expert interviews and presents the main findings. At the end of the work, conclusions are made and recommendations are developed on the obtained results. The results of master's thesis reveal that a unified cooperation system has not been established in the Latvian tourism industry, which would promote productive cooperation between all involved parties.
Sustainable development of the tourism industry after the Covid-19 pandemic
Keywords: Ekonomika; tūrisms; ilgtspējība; ekonomiskie šoki; pandēmija