Uzņēmuma ārējais finansējums un ar to saistītās problēmas - Grasberga, Dina (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarba tēma ir „Uzņēmuma ārējais finansējums un ar to saistītās problēmas”. Uzņēmuma veiksmīgai darbībai un attīstībai ir nepieciešami finanšu resursi, jo bez tiem nav iespējama uzņēmuma darbība. Gadījumos, kad ar esošajiem finanšu resursiem nepietiek, lai uzsāktu vai attīstītu savu esošo vai topošo uzņēmumu, rodas nepieciešamība piesaistīt finansējumu no uzņēmuma ārējiem resursiem, kā, piemēram, banku piedāvātos finansējuma veidus, valsts un Eiropas Savienības atbalsta programmas. Katram uzņēmumam ir sava darbības veida specifika, pēc kuras vadoties, kā arī pēc savām iespējām izvēlas kādu konkrētu vai vairākus ārējā finansējuma veidus. Tādēļ autore par diplomdarba mērķi ir izvirzījusi speciālajā literatūrā izpētīt atsevišķus ārējā finansējuma veidus, to būtību, problēmas un uzņēmuma ieguvumus no tiem un piedāvāt priekšlikumus negatīvi ietekmējošo faktoru novēršanai.

Diploma’s work research topic is „Business external finances and related problems”. Successful business of an undertaking and progress is necessary financial resources, because without them is impossible business of undertaking. In case when available resources is too short to go into business or build up existent or prospective business, arises necessity to attract finances from company’s external recourses, like, offered forms of finances from banks, government and EU supporting programmes. Each company has its specific mode of operation. In accordance with this the company chooses one or several external financial resources. Therefore authoress has posed task in particular literature for diploma’s work to find out special forms of external finances, heart of the matter, problems and acquisition for business and hold out suggestions for prevention of factors with negative effectiveness.
Business external finances and related problems
Keywords: Finanšu menedžments