Muzikālās rotaļdarbības jaunākā vecumposma bērnu adaptācijas sekmēšanai pirmsskolā - Kokina, Beata (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darbs par tēmu ¬¬“Muzikālās rotaļdarbības jaunākā vecumposma bērnu adaptācijas sekmēšanai pirmsskolā”. Kvalifikācijas darbs sastāv no trim daļām: teorētiskās, praktiskās. Pirmajā daļā ir aplūkoti teorētiskie pamati analizētas pedagogu un psihologu teorētiskās atziņas par bērnu adaptāciju un agrīnās bērnības vecumposmā vispārējais raksturojuma. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, tiek pētītas kā muzikālās rotaļdarbības pirmsskolā sekmē jaunākā vecumposma bērnu adaptāciju. Otrajā daļā analizēta muzikālās rotaļdarbības. Trešajā daļā tiek raksturots empīriskais pētījums, Analizējot pētījuma rezultāta un procesa norisi. Apkopoti paveikto darbu rezultāti, pētījuma rezultāti, izdarīti secinājumi. Darbs sastāv no 59 lapām, tai skaitā, 3 attēliem, 24 tabulām, 48 izmantotajiem literatūras avotiem. Papildus darbā ir 15 pielikums.

The theme of the qualification work is “Music-based play activities to promote the adaptation of younger children in preschool". The qualification work consists of three parts: theoretical, practical . The first part deals with the theoretical foundations, analyses the theoretical knowledge of teachers and psychologists on children's adaptation and general characteristics of early childhood. Based on theoretical findings, it is explored how music-based play activities in preschool contribute to the adaptation of younger children. The second part analyses the music-based play activities. The third part describes the empirical research, analysing the results and process of the research. The third part also contains summarised results of completed works, research results, and drawn conclusions. The work consists of 59 pages, including 3 pictures, 24 tables, 48 used literature sources. In addition, the work contains 15 appendixes.
Music-based Play Activities to Promote the Adaptation of Younger Children in Preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; adaptācija; adaptācijas fāzes un pakāpes; egocentrisma; koncepcija, trīs gadu krīze; pozitīva socializēšana