Investīciju iespējas Latvijas vērtspapīru tirgū - Bērziņš, Artis (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba mērķis ir uz Latvijas vērtspapīru un vērtspapīru tirgus analīzes pamata sniegt priekšlikumus līdzekļu izdevīgākai ieguldīšanai, kā arī ieteikumu izstrādāšana pētījuma gaitā atklāto nepilnību novēršanai šai nozarē. Galvenie secinājumi ir sekojoši: Latvijas vērtspapīru tirgū ir iespējams izdevīgi ieguldīt un gūt lielākus ieņēmumus nekā noguldījumiem banku depozītos. Izdevīgākais instruments uz doto brīdi tirgū ir ieguldījumu fondi. Darba gaitā ir radušies priekšlikumi izdevīgākai ieguldīšanai un nozares uzlabošanai. Kā vienu no tiem varētu minēt to, ka ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām vajadzētu aktīvāk popularizēt fondus un to iespējas. Kā vienu no iespējamajiem piemēriem var minēt - ja ieguldītājs ir izlēmis ieguldīt, tad tam vajadzētu ieguldīt riskantākajos no piedāvātajiem fondiem, jo tie ir ienesīgāki.

The Aim of Bachelors diploma work is to provide proposals for more efficient financial investments with more bargaining power. Recommendations were made on basis of Latvian security and security market analyses, as well as developed suggestions for elimination of discovered weaknesses in particular industry. The main conclusions, which were made during the work, are following: It is possible to successfully invest in Latvian security market and get more profit then with deposits in banks. The most favourable instrument is investment funds. There were developed a number of suggestions, how to invest more profitable and how to improve industry. As example, I can mention that Investment management organizations should more actively work on marketing activities to make funds and their abilities more recognizable and well known for society.
Investment oppourtunities in Latvian securities market
Keywords: Ekonomika