Dizaina studijas interjera nosacījumi - Radziņa, Heidija Alīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarbā “Dizaina studijas interjera nosacījumi” tiek apskatīti nosacījumi, pēc kuriem vislabāk izveidot abstrakcionisma stilā radoša biroja telpu. Kā arī, izpētīts par māju sajūtu birojā. Tika veikta analīze par abstrakcionismu mākslā un dizainā, izpētīti dažādu biroju tipi un kā ieviest māju sajūtu birojā. Empīriskajā daļā tiek veikta salīdzinošā analīze par dažādu radošo biroju telpām, un kā tās tiek izmantotas, kā arī analīzētas dažādas sabiedriskie interjeri, kuros ir abstrakcionisma stila iezīmes. Diplomdarba mērķis ir izveidot abstrakcionisma stila biroja telpas digitālā dizaina studijai “Brande”. Darba radošā daļa ietver vizuālo materiālu ar individuāli izstrādātu digitālā dizaina studijas biroja projektu. Diplomdarbs sastāv no 5 daļām un 2 apakšnodaļām, kopējais lappaspušu skaits – 66. Radošās daļas kopējais apjoms ir 22 projekta sējuma lapas, ieskaitot 3D vizualizācijas. Diplomdarba izstrādē izmantoti 20 literatūras avoti. Atslēgvārdi: interjera dizains, abstrakcionisms, biroja telpas, dizaina studija

The diploma thesis “Interior Guidelines of Design Studio” examines the conditions under which it is best to create a creative office space in the style of abstraction. Thesis includes research about the feeling of home in the office. Analyzing abstract art and design examples and exploring different types of offices concludes how to bring a sense of home into the office. In the empirical part, a comparative analysis of the spaces of different creative offices and how they are used, as well as an analysis of different public interiors with features of the abstractionist style, is carried out.The goal is to create an abstract office space project for the design studio "Brande". The creative part of the work includes visual material with an individually developed digital design studio office project. The thesis consists of 5 parts and 2 subsections, the total number of pages is 66. The total volume of the creative part is 22 pages of the project volume, including 3D visualizations. 20 literature sources were used in the development of the diploma thesis. Keywords: interior design, abstractionism, office space, design studio
Interior Guidelines of Design Studio
Keywords: Mākslas zinātne; interjera dizains; abstrakcionisms; biroja telpas; dizaina studija