Mūsdienu diplomātija kā starptautisko attiecību regulēšanas līdzeklis: ES loma Krievijas – Gruzijas konflikta laikā 2008.gada augustā - Ostrovska, Oksana (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Mūsdienu diplomātija kā starptautisko attiecību regulēšanas līdzeklis: Eiropas Savienības loma Krievijas-Gruzijas konfliktā 2008.gada augustā.” Darba mērķis ir izpētīt mūsdienu diplomātiju kā starptautisko attiecību regulēšanas līdzekli ar Krievijas – Gruzijas 2008.gada konflikta piemēru. Izpētes jautājums ir: kāda nozīme bija diplomātijai 2008.gada konflikta laikā? Darba autore par hipotēzi izvirza pieņēmumu, ka mediju pretrunas kļuva par traucējošu līdzekli, īstenojot vienotu ES diplomātiju Krievijas – Gruzijas kontekstā. Teorētiskajā daļā ir apkopots ārpolitikas, mūsdienu diplomātijas un nacionālo interešu koncepta raksturojums. Par metodoloģiju ir paņemta daudzdimensiju sistēmas analīze. Praktiskajā daļā analizēti konflikta aspekti. Darba novitāti, veido valstu mediju pretrunu analīze.

Bachelor thesis topic is: “Nowadays diplomacy as a regulating tool of international relations: the role of European Union in Russia – Georgia conflict in August 2008”. The aim is to explore nowadays diplomacy as a regulating tool of international relations in a context of Russia – Georgia conflict 2008. Research question is: what was the importance of diplomacy in Russia – Georgia conflict 2008? The hypothesis is: the media contradictions were disturbing in EU common diplomacy implementation in a context of a Russia – Georgia conflict. In a theoretical part are summarized decriptions of foreign policy, nowadays diplomacy and concept of national interests. As the methodology is taken multidimensional system analysis. In the practical part are analysed conflict issues. Analysis of the media contradictions makes this research original.
Nowadays diplomacy as a regulating tool of international relations: the role of European Union in Russia – Georgia conflict in August 2008
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)