RPG Maker kā videospēļu žanrs - Verbicka, Olga (Latvijas Universitāte, 2024)
RPG Maker ir franšīze, kura speciālizējās programmu izveidē, kas piedāvā māksliniekiem, rakstniekiem un programmētājiem kuriem nav pieredzes, veidot spēles bez nepieciešamības būt zinošiem visās jomās. RPG Maker programmas piedāvā viegli saprotamu pasākumu plānošanas sistēmu un iepriekš sagatavotus materiālus, kā mūziku, skaņas un vizuālus efektus, tēlu ilustrācijas un spraitus, kā arī gatavu sistēmas saskarnes dizainu. Pētījuma mērķis ir uzzināt par lomu spēles žanru un video spēļu dizainu, lai spētu analizēt RPG Maker MV krājumos piedāvāto grafiku kopā ar 10 dažādiem video spēļu piemēriem, kas tika izveidoti ar RPG Maker programmatūru. Diplomdarba mērķis ir izveidot video spēli, izmantojot RPG Maker MV, saskarsmē ar nepieciešamo vizuālo daļu, ko nosaka RPG Maker spēļu piemēru analīze.

RPG Maker is a franchise which has been specializing in programs that allow amateur artists, writers and programmers to create games without needing to specialize in all of those areas. RPG Maker programs have an easy-to-understand event planning system and pre-existing materials such as background music, sound effects, visual effects, character illustrations and sprites, and system interface. The aim of this study is to explore the role-playing game genre and video game design in order to analyze the graphic part of the resources that the program RPG Maker MV provides, as well as analyze 10 different video games created with various RPG Maker engines. The goal of the study is to create a video game using RPG Maker MV and to create the necessary visuals that were determined by analysis of other RPG Maker games.
RPG Maker as a videogame genre
Keywords: Mākslas zinātne; videospēles; lomu spēle; RPG; RPG Maker