Finansējuma iespējas jaunajiem uzņēmējiem Latvijā - Lismanoviča, Evita (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir „Finansējuma iespējas jaunajiem uzņēmējiem Latvijā”. Autore izvēlējās šo darba tēmu, jo uzņēmējdarbības veicināšana ir viena no svarīgākajiem faktoriem ekonomiskajā izaugsmē. Latvijā veiktie pētījumi rāda, ka uzņēmējdarbības potenciāls ir liels, bet statistikas dati neatspoguļo uzņēmējdarbības sākšanas vēlmi jauno uzņēmumu dibināšanas skaitā. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot pieejamos finansēšanas avotus un pieejamību jauniem uzņēmējiem, izstrādāt priekšlikumus uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no četrām nodaļām, kurās ir izpētīta uzņēmējdarbības un tās finansēšanas avotu teorētiskā puse, apskatīts jauno uzņēmumu dibināšanas īpatsvars Latvijā, sniegts ieskats ALTUM jauno uzņēmēju finansēšanas iespējās un kopfinansējuma platformu izmantošanā Latvijā jauno projektu realizācijai, kā arī analizēti aptaujas rezultāti par respondentu viedokli uzņēmējdarbības uzsākšanas procesos. Darba noslēgumā tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi.

The subject of the Bachelor’s thesis is "Funding opportunities for new businesses in Latvia". The author chose this topic, as promoting entrepreneurship is one of the most important factors of economic growth. Studies conducted in Latvia show that business potential is high, but statistical data do not support these results. The aim of the Bachelor's thesis is to develop the recommendations on the developing of entrepreneurship in Latvia by analyzing available sources of funding and their availability of new entrepreneurs. The Bachelor’s thesis consists of four chapters. It contains the theoretical overview of business and its sources of funding, examines the number of new companies in Latvia, provides the insight into the financing possibilities available for ALTUM's new entrepreneurs, and the use of co-financing platforms in Latvia for the implementation of new projects, as well as analyzes the survey results on respondents' views of starting a new business. At the end of the thesis, conclusions and recommendations are made.
Funding opportunities for new business in Latvia
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbība; finansējums; jaunie uzņēmēji; uzņēmējdarbības vide