Darba motivācijas sistēmas uzņēmumā SIA “Paul Mason Properties”. - Leitons, Daniels (Latvijas Universitāte, 2025)
Darbam ir būtiska loma pieauguša cilvēka dzīvē, jo tas aizņem lielu daļu no viņa dzīves laika un sniedz vairākas priekšrocības. Darbs nodrošina cilvēkam finansiālu stabilitāti un gandarījumu, ļauj viņam izpausties un pilnveidoties, kā arī komunicēt ar citiem cilvēkiem. Tomēr mūsdienās cilvēka profesionālās intereses un mērķi bieži vien mainās, kas padara darbinieku noturēšanu un motivēšanu par sarežģītu uzdevumu vadītājiem, jo cilvēka attīstība dažkārt pārspēj uzņēmuma spējas. Pasaulē notiek straujas pārmaiņas, kas sniedz gan jaunas iespējas, gan rada jaunus izaicinājumus. Arī Latvija nav izņēmums, jo pasaules tirgus ir kļuvis piesātināts. Bakalaura darba “Darba motivācijas sistēmas uzņēmumā SIA “PAUL MASON PROPERTIES”” mērķis ir, pamatojoties uz zinātnisko literatūru rakstiem un veiktā pētījuma rezultātiem, identificēt lielākās motivācijas problēmas uzņēmumā un piedāvāt risinājumus darbinieku motivācijas uzlabošanai. Lai tiktu sasniegts darba mērķis, būs nepieciešams : izpētīt motivācijas teorētiskos pamatus, iepazīties ar motivācijas informācijas sistēmām, sniegt vispārīgu uzņēmuma aprakstu un apspriest tā plusus un mīnusus, veikt šī brīža darbinieku anketēšana, izvērtēt darbinieku anketu rezultātus un formulēt priekšlikumus uzņēmuma motivācijas uzlabošanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām, pirmajā nodaļā tiks izpētītas darba motivāciju sistēmu teorētiskie aspekti. Otrajā nodaļā tiks raksturots uzņēmums SIA “PAUL MASON PROPERTIES”, tā attīstība,SVID analīze. Trešajā nodaļā tiks izanalizēti uzņēmuma SIA “PAUL MASON PROPERTIES” darbinieku aptaujas rezultāti par viņu darba motivācijām šajā uzņēmumā. Bakalaura darba beigu daļā tiks aprakstīti secinājumi un sniegti priekšlikumi uzņēmumam par darbinieku motivācijām un to uzlabošanu. Atslēgvārdi: darbs, motivēšana strādāt, , SIA “Paul Mason Properties”, IKEA.

Work plays an essential role in an adult's life, as it occupies a large part of his lifetime and provides several advantages. Work provides a person with financial stability and satisfaction, allows him to express himself and improve, as well as communicate with other people. Today, however, a person's professional interests and goals often change, which makes retaining and motivating employees a difficult task for managers, as human development sometimes outstrips the company's capabilities. Rapid changes are taking place in the world, which provide both new opportunities and new challenges. Latvia is also no exception, as the world market has become saturated. The aim of the bachelor's thesis "Labor motivation systems in SIA PAUL MASON PROPERTIES" is, based on scientific literature articles and the results of the research, to identify the biggest motivational problems in the company and to offer solutions for improving employee motivation. In order to achieve the goal of the work, it will be necessary to: study the theoretical foundations of motivation, familiarize yourself with motivation information systems, provide a general description of the company and discuss its pros and cons, conduct a survey of current employees, evaluate the results of employee questionnaires and formulate proposals for improving the company's motivation. The bachelor's thesis consists of three chapters, the first chapter will explore the theoretical aspects of work motivation systems. The second chapter will describe the company SIA "PAUL MASON PROPERTIES", its development, future plans, SWOT analysis. The third chapter will analyze the results of the survey of employees of SIA "PAUL MASON PROPERTIES" regarding their work motivations in this company. The final part of the bachelor thesis will describe the conclusions and provide proposals to the company about employee motivations and their improvement. Keywords: work, motivation to work, SIA "Paul Mason Properties", IKEA.
Work motivation systems in the company “Paul Mason Properties” Ltd.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; darbs; darba motivēšana; SIA; IKEA; Motivācijas faktori