Latvijas ieslodzījuma vietu reorganizācijas iespēju izvērtējums - Šteinbriks, Normunds (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir Latvijas ieslodzījuma vietu reorganizācijas iespējas. Darbs sagatavots uz 100 lapām, ietverot 18 tabulas, 16 attēlus un 8 pielikumus. Darba mērķis ir, izmantojot vadības teoriju, apskatīt Ieslodzījuma vietu pārvaldē pastāvošās problēmas, izvērtēt iespējas veikt reorganizāciju, veicot strukturālas pārmaiņas, nolūkā tās novērst. Darbā sniegts ieskats menedžmenta stratēģiskās plānošanas, vadības lēmumu pieņemšanas, pārmaiņu vadības un vadības organizatorisko struktūru veidošanas teorijā, apskatītas ieslodzījuma sistēmu organizatoriskās īpatnības, apkopotas būtiskākās problēmas Latvijas ieslodzījuma vietās un piedāvāti risinājumi problēmu novēršanā, veicot strukturālas pārmaiņas. ATSLĒGVĀRDI Reorganizācija, stratēģiskā vadība, strukturālās pārmaiņas, pārmaiņu vadība, organizatoriskās struktūras, ieslodzījuma vietas, Ieslodzījuma vietu pārvalde.

ANOTATION The main theme of the paper is prisons’ reorganization possibilities in Latvia. Paper is written on 100 pages and includes 18 tables, 16 images and 8 annexes. The goal of the paper is to evaluate existing problems of Latvian prison system using management theory, possibilities of prisons reorganization, using structural changes. The paper provides theory of strategic planning, management decision – making, change management and organizational structure overview, evaluates organizational differences of prison system, sets out the main problems in Latvian prisons and offers solutions to problem prevention through structural changes. KEY PHRASES Reorganization, strategic management, structural changes, change management, organization structure, prisons, Prison Administration.
Possibilities of prisons reorganization in Latvia
Keywords: Vadībzinātne