Līgumsodu problemātika un aktualitātes patērētāju līgumos - Sala, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Līgumsodu problemātika un aktualitātes patērētāju līgumos” autors ir aprakstījis un analizējis līgumsoda regulējumu Latvijas Republikas Civillikumā un Patērētāju tiesību aizsardzības likumā. Autors izvērtējis paredzētos līgumsoda institūta grozījumus un centies sniegt priekšlikumus grozījumu uzlabošanai, kas atvieglotu līgumsoda taisnīgu izmantošanu un nepieļaus iedzīvošanos uz līgumsoda cietēja rēķina. Par darba mērķi tiek izvirzīta nepieciešamība izvērtēt līgumsoda spēkā esošās redakcijas modernizēšanas nepieciešamību un grozījumu atbilstību līgumsoda pielietošanai praksē. Darba secinājumos tiek norādīti konkrēti likumu uzlabošanas priekšlikumi, kurus, ieviešot normatīvajos aktos, būtiski uzlabotos līgumsoda regulējuma tiesiskā sistēma Atslēgas vārdi: līgumsods, patērētāju līgumi, netaisnīga iedzīvošanās, SMS kredīts.

In the research „Demurrage problems and topicality in consumer contracts” author has examined and analyzed regulation of demurrage in Civil law and Law of consumer rights. Author has judged scheduled amendments of institute of demurrage in Civil law and endeavored to provide proposals for improving scheduled amendments, what shall ease just application of demurrage and estop using demurrage against good faith. As a goal of the research author has promoted evaluation necessity of implementation of scheduled amendments for demurrage in Civil law and its eligibility of demurrage practice in society. In conclusions of research are given concrete proposals of demurrage institution improvement, what would advance the regulation of demurrage in judicial system. Key words: demurrage, consumer contracts, unlawful enrichment, SMS credit.
Demurrage problems and topicality in consumer contracts
Keywords: Juridiskā zinātne