Finanšu stāvokļa novērtējums un uzlabošanas iespējas uzņēmuma X - Stepanova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba “Finanšu stāvokļa novērtējums un uzlabošanas iespējas uzņēmumā X” mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām atziņām un uzņēmuma “Eugesta un Partneri” SIA finanšu stāvokli raksturojošiem datiem novērtēt tā finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus finanšu stāvokļa uzlabošanai. Bakalaura darba izstrādes rezultātā, pielietojot finanšu koeficientu metodi, diskriminantu modeļus, horizontālo un vertikālo finanšu pārskatu analīzi, kā arī salīdzinot ar nozares rādītājiem, veikta uzņēmuma finanšu analīze, konstatējot esošos trūkumus un pilnveides virzienus. Darba rezultātā konstatēts, ka uzņēmumam nav būtisku finanšu problēmu un ir sniegti priekšlikumi uzņēmuma vadībai ar mērķi vēl vairāk uzlabot tā finansiālo stāvokli.

The aim of Bachelor Thesis “Evaluation of Financial Position and Its Improvement Possibilities in Company X” is to evaluate financial condition of the company based on theoretical research and financial data of company “Eugesta un Partneri” Ltd. and to develop proposals for its improvement. As a result of developing Bachelor Thesis, using methods of calculating financial indicators, discriminant models, horizontal and vertical analysis of financial statements, and based on comparison with industry data, financial analysis of the company was conducted, defining existing drawbacks and directions for improvement. Based on results, it was concluded that the company had no major problems with its financial state and proposals for company’s management were provided in order to improve company’s financial state even more.
Evaluation of Financial Position and Its Improvement Possibilities in Company X
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu stāvoklis; novērtējums; finanšu koeficienti; maksātnespējas prognozes modeļi