Profesionālās ievirzes izglītības iestādes “LP” darbinieku savstarpējās komunikācijas procesu izpēte un tās pilnveides iespējas - Preimane, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Profesionālās ievirzes izglītības iestādes “LP” darbinieku savstarpējās komunikācijas procesu izpēte un tās pilnveides iespējas “ mērķis -izpētīt teorētiskās nostādnes darbinieku efektīvas komunikācijas veicināšanā un izvērtēt iespējas uzlabot darbinieku iekšējo komunikāciju. Uzdevuma mērķa sasniegšanai izmanto teorētiskās bāzes izpēti, intervijas un anketas jautājumu izstrādi, to rezultātu apkopojumu un analīzi sniedzot aprakstošo datu statistiku un nobeigumā izdarot secinājumus un sniedzot priekšlikumus. Bakalaura darbs sastāv no četrām daļām: iekšējas komunikācijas teorētisko aspektu raksturojuma, izglītības iestādes kā organizācijas apraksta, profesionālās ievirzes izglītības iestādes darbinieku savstarpējās komunikācijas procesu izpētes, secinājumiem un priekšlikumiem. Iegūtie rezultāti izpaužas secinājumos, no kuriem būtiskākie ir: efektīva iekšējā komunikācija ļauj iestādei funkcionēt pietiekami efektīvi, lai izvirzītie mērķi ir sasniedzami noteiktā laikā, 90% respondentu norādīja, ka iekšējai komunikācijai nepieciešamas būtiskas izmaiņas. Darba autores būtiskākais priekšlikums: lai iekšējā komunikācija satrp iestādes darbiniekiem noritētu efektīvāk un informācija nonāktu līdz visiem adresātiem laicīgi- ieviest vienotu epastu sistēmu vai E-klases sistēmu. Bakalaura darba apjoms ir 59 lpp. bez pielikumiem un 71 lpp. ar pielikumiem, tajā ievietotas 6 tabulas un 13 attēli. Kopējais izmantotās literatūras un avotu skaits-34, no kuriem 23-literatūras avoti, 11-elektorniskie resursi, pielikumu skaits-4. Atslēgas vārdi: iekšējā komunikācija, izglītības iestāde, vienota elektroniskā saziņas sistēma.

The goal of bachelor thesis The Research of the employee mutual communication process and its development possibilities of the Educational institution of professional orientation "LP" is to research the theoretical approach to promotion of employee effective communication and to evaluate possibilities of developing the inner communication of employees. For the achievement of the objective of the task author used the research of theoretical basis, development of questionnaires and interviews, summary and analyzes of these questionnaires and interviews, providing descriptive data statistics and in the end drawing conclusions and making suggestions. Bachelor thesis consists of 4 parts: First part is characterization of the theoretical aspects of inner communication. Second part includes a description of an educational institution as an organization. Third part includes the research of the employee mutual communication process of the Educational institution of professional orientation, and the last part is for conclusions and suggestions. Acquired results become apparent in conclusions. Most significant are: effective inner communication allows the institution to function effectively to reach its goals in due course, 90% of respondents pointed out that essential changes are necessary for the inner communication. Essential suggestion of an author is : it is necessary to establish joint e-mail system or e-school system to improve the effectiveness of the inner communication between employees and the information could reach its addressee in time. Bachelor thesis size is 59 pages without addition and 71 pages including addition as well as 6 tables and 13 pictures. Author used 23 sources of literature, 10 electronic resources as well as authors study works and qualification practice report, number of additions – 4. Key words: inner communication, educational institution, joint electronic communication system.
The Research of the employee mutual communication process and its development possibilities of the Educational institution of professional orientation "LP"
Keywords: Vadībzinātne; iekšējā komunikācija; izglītības iestāde; intervija, anketa; vienota elektroniskā saziņas sistēma