Papildinātās realitātes spēles mobilām ierīcēm dizaina izstrādes principi - Packana, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba tēma ir “Papildinātās realitātes spēles mobilām ierīcēm dizaina izstrādes principi”. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīts videospēļu rašanās un dizaina attīstība, spēļu pasaules dizaina veidošanas principi (spēles elementi, mehānika, krāsu izvēle), populārākie un mūsdienu tehnoloģijas, un lietotāja saskarne. Empīriskajā daļā tiek izpētīts spēles “Čūska” dizaina evolūcija, sakot no 1970. gadā veidotiem spēlēm līdz mūsdienīgām. Diplomdarba mērķis ir izpētīt, kādas ir vēsturiskas izmaiņas spēļu dizainā ar tehnoloģijas izmaiņu, ka arī dizaina raksturīgākos spēļu dizaina principus formulēšana. Radošajā daļā tiek izstrādāts dizaina projekts “Papildinātās realitātes spēle “Čūska” dizaina izveide”. Tā būs sadalīta trīs nodaļās: 1. 10 istabu (ainas) dizaina izstrāde 2. Mobilo aplikāciju izstrāde (lietotāja saskarņu projektēšana + aplikācijas ikonu izstrāde) Diplomdarbs sastāv no 9 nodaļām, darbā iekļautas 80 attēlus. Darba izstrādē izmantoti 54 literatūras avoti.

The subject of the Diploma thesis is "Principles of Design for Advanced Reality Games for Mobile Devices." The theoretical part of the work examines the development of video games and design, the principles of the game world design (game elements, mechanics, color selection), the most popular and modern technologies, and the user interface. The empirical part examines the evolution of the game "Snake", from the 1970's to the up-to-date games. The aim of the thesis is to investigate the historical changes in game design with the change in technology, as well as the design of the game's design principles. In the creative part a design project "Complemented reality game" Creation of "Snake" design is being developed. It will be divided into two chapters: 1. 10-room (scene) design development 2. Mobile application development (user interface design + application icon development) The diploma paper consists of 9 chapters, the work includes 80 images. 54 - literary sources have been used in the work.
Principles of Design for Advanced Reality Games for Mobile Devices
Keywords: Mākslas zinātne; papildinātā realitāte; spēle; dizains; izstrādes principi; “Čūska”