Pierādījumos balstīta politika sociālajai ilgtspējībai - Indriksone, Dārta (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba “Pierādījumos balstīta politika sociālajai ilgtspējībai” mērķis ir pamatojoties uz Latvijas politiku veidošanas procesa ietvaru, izpētīt pierādījumos balstītas lēmumu pieņemšanas iespējas un izaicinājumus ilgtspējīgas sociālās politikas veidošanas procesā un izstrādāt priekšlikumus to pilnveidei. Autore analizējusi zinātniskās publikācijas par ilgtspējīgu attīstību, pierādījumos balstītu lēmumu pieņemšanu, veikusi politikas dokumentu analīzi un sekundāro datu analīzi, lai novērtētu sociālo ilgtspējību Latvijā. Empīriskajā daļā analizēti iegūtie rezultāti no ekspertu aptaujas par izaicinājumiem un iespējām sociālās ilgtspējības veicināšanai caur pierādījumos balstītas politikas veidošanas procesu. Darba apjoms ir 96 lpp. latviešu valodā, iekļautas 8 tabulas, 25 attēli, 2 pielikumi. Izmantoti 97 literatūras avoti.

Master’s thesis “Evidence-based policy for social sustainability” aims to analyse the evidence-based decision-making challenges and opportunities based in order to develop social sustainability in policy-making process, and provide suggestions for improvement. Author analysed scientific publications on social sustainability aspect in the sustainable development concept, decision-making in evidence-based policy-making, secondary data on the quality of the policy-making tools and indicators used for measuring social sustainability in Latvia. Additionally an expert survey was conducted on the challenges and opportunities to improve social sustainability with evidence-based policy-making. Thesis has 96 pp in Latvian, contains 8 tables, 25 images, 2 appendixes and 97 references.
Evidence-based policy for social sustainability
Keywords: Vadībzinātne; ilgtspējīga attīstība; lēmumu pieņemšana; pierādījumos balstīta politika; sociālā ilgtspējība