Latvijas Republikas iekšējās nacionālās drošības apdraudējumu rāmējumi drošības politikas mediatizācijas procesā Laimdotas Straujumas otrās valdības laikā (2014.-2016.) - Tetarenko, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir Latvijas Republikas iekšējās drošības apdraudējumu rāmējumi drošības politikas mediatizācijas procesā Laimdotas Straujumas otrās valdības laikā (2014.-2016.). Pētījuma problēma saistāma ar to, ka nacionālās drošības un tās iekšējo apdraudējumu tematika iekļaujas klasificētas informācijas ietvarā, taču, ņemot vērā šīs informācijas relevanci, līdz auditorijai tā nonāk mediatizētu un rāmētu fragmentu veidā, kas tapuši politiķu un mediju mijiedarbībā. Teorijā apskatīta politiskās komunikācijas teorija, politikas mediatizācijas un rāmējumu pieeja, sekjuritizācija un raksturota Latvijas nacionālās drošības situācija. Metodoloģijā skatīta kvantitatīvā kontentanalīze, konkurējošo rāmējumu analīze, aptauja, daļēji strukturētā intervija un naratīva analīze. Pētījumā ietverta lielāko interneta ziņu mediju publikāciju rāmējumu, politiķu un mediju darbinieku naratīvu, aptaujas rezultātu analīze, kā arī rezultāti un secinājumi.

Aim of the master thesis is Framing of the Inner National Security Threats of Republic of Latvia in the Process of Mediatization of Defence Policy during Second Government of Laimdota Straujuma (2014-2016). Research problem draws from the fact, that national security and inner threats is classified information, but it is crutial for citizens to feel safe, thereby they get framed and mediatized informativ fragments. Theoretical part consists of communication theory, mediatization of politics, framing approach, securitization, giving a characteristics of Latvian national secutiry situation. Metodology consists of quantitative contentanalysis, competing frames analysis, survey, semi-structured interview and narrative analysis. Keywords: Security, threats, framing, securitization, mediatization
Framing of the Inner National Security Threats of Republic of Latvia in the Process of Mediatization of Defence Policy during the Second Government of Laimdota Straujuma (2014-2016)
Keywords: Komunikācijas zinātne; drošība; apdraudējumi; rāmējumi; sekjuritizācija; mediatizācija