Intensīvu profesionālu angļu valodas mācību kursu izveide “Evolution Latvia” darbiniekiem - Baltina, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2018)
Evolution Gaming ir B2B kazino sistēmu pakalpojumu sniedzējs un vadošais uzņēmums savā jomā Eiropā. Tā ir viena no lielākajām kompānijām Latvijas privātajā sektorā. Viens no Evolution Latvia uzņēmuma mērķiem ir veicināt darbinieku ar zemu angļu valodas līmeni karjeras izaugsmi. Live Casino darbinieks – spēļu prezentētājs, kas vada spēli tiešsaistē pie kazino spēļu galda un to var redzēt ar tiešsaistes video translācijas palīdzību. Spēlētāji liek likmes, izmantojot savas ierīces, un komunicē ar spēļu prezentētāju, izmantojot čata funkciju. Evolution Gaming ir vadošais Live casino pakalpojumu sniedzējs pasaulē. Šobrīd kompānijā ir nodarbināti ap 3500 darbinieku, no kuriem vairākums strādā Latvijā un Maltā. Dotajā brīdi darbinieki ar zemu angļu valodas līmeni, strādā pozīcijās, kurās nav nepieciešamas angļu valodas prasmes, taču viņi ir motivēti palikt kompānijā un tās attīstīt. Darbiniekiem, kuri spēs iemācīties noteiktas frāzes angļu valodā un spēļu noteikumus, būs atvērtas izaugsmes iespējas karjerā ar lielāku atbildību un augstāku darba atalgojumu. Šī mērķa sasniegšanai ir izstrādāts intensīvs, specializēts angļu valodas mācību kurss. Darba autore ir iepazinusies ar dažādiem teorētiskajiem avotiem, lai saprastu, kas ir specializētās angļu valodas kurss un kas ir jāņem vērā veidojot šādas apmācības. Specializēta angļu valodas kursa izveidei un tā izmēģināšanai tika veikts gadījumu pētījums. Lai noskaidrotu apmācību nepieciešamību, tika aptaujāti treneri un vadītāji un tika veikta datu apkopošana. Tika noteikti mērķi un izveidota apmācību programma. Darba autore izveidoja apmācību materiālus, kā arī pārskatīja uzņēmuma arhīvus un komunicēja ar personālu, kurš pārzina procedūras un noteikumus. Tika savākta visa nepieciešamā informācija un, balstoties uz tās, izplānotas apmācības. Pētījumā ir izklāstīta mācību programmas jaunākā versija un nodarbību plāni. Lai pārbaudītu kursa efektivitāti, darba autore apkopoja darbinieku tiešo vadītāju atsauksmes par viņu sniegumu darba vietā. Pēc katras maiņas darbinieki saņem vadītāja novērtējumu. Vadītāji novērtējumu iedala trīs daļās: procedūras, komunikabilitāte, profesionālais sniegums darba vietā. Šie aspekti ir ietverti kursā "Hybrids" un darba rezultāti rāda, ka uzņēmums sasniedzis mērķi. Visi dalībnieki tika paaugstināti un strādā par spēļu prezentētājiem "Evolution Latvia", uzrādot labus rezultātus.

Evolution Gaming is a leading B2B provider of Live Casino systems in Europe and it is one of Latvia’s largest companies in the private sector. Evolution Latvia ordered to promote low level English proficiency employees. In Live Casino, a human dealer runs the game in real time from a casino gaming table which can be seen via a live streaming video link. Players make betting decisions on their device and can communicate with the dealer using a text chat function. Evolution Gaming is the leading Live Casino provider in the world. The group today employs approximately 3,500 people whereof a majority is based in Latvia and Malta. Current low-level proficiency employees work in a position that does not require English proficiency, but they are highly motivated to stay in the company and develop their skills. If they learn specific English phrases and game rules they will be able to get promoted, have more responsibilities and receive a higher salary. To fulfil this aim the intensive ESP course was designed. The author of the paper reviewed the theoretical sources to understand what ESP is and what should be taken into account when designing a course. A case study was conducted to design the ESP course and pilot it. For the needs analysis, data was collected by interviewing trainers and managers. The objectives were set and syllabus designed. The author of the paper designed the materials, reviewing company's archives and meeting personnel who is aware of procedures and regulations. All the necessary information was collected and lessons planned. The latest version of the syllabus and lesson plans are presented in the paper. In order to check the effectiveness of the course, managers’ commentaries at the employees’ new working place were monitored. The employees receive comments in their dashboards from the managers every shift. The managers divide commentaries into three sections: procedures, communication, presentability. All aspects were covered during the “Hybrids” course. The results were satisfying and the company reached the goal. All the participants were promoted and work as game presenters in Evolution Latvia showing good results.
Desining Intensive English for Specific Purposes Course for "Evolution Latvia" Employees
Keywords: Pedagoģija; specializēta angļu valoda; mācību programma; kursu plānojums; Evolution Latvia; materiāli