Pasūtījuma slepkavību izmeklēšanas un atklāšanas īpatnības - Samorodova, Ņina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Pasūtījuma slepkavību izmeklēšanas un atklāšanas īpatnības” mērķis ir apskatīt pasūtījuma slepkavību jēdzienu un būtību, dot krimināltiesisko, kriminoloģisko un kriminālistisko raksturojumu. Īpaša uzmanība ir pievērsta tieši kriminālistiskajam raksturojumam, jo, pēc autores uzskata, tieši pasūtījuma slepkavību izmeklēšanā kriminālistiskais raksturojums ļauj saprast kā šo noziegumu iespējams ne tikai veiksmīgi atklāt, bet arī novērst. Turpmākā nodaļā ir apskatītas sākotnējās un neatliekamās darbības pasūtījuma slepkavību izmeklēšanā un atklāšanā, kurā ietilpst apakšnodaļas par sākotnējo un neatliekamo izmeklēšanas darbību jēdzienu, pasākumiem notikuma vietā, versiju izvirzīšanas un izmeklēšanas plānojuma īpatnībām, kā arī jautājumi, kuri ir saistīti ar operatīvo darbību - sākotnējās operatīvi nozīmīgās informācijas ieguve, pārbaude un realizācija, operatīvās pārbaudes un izstrādes plānošana. Bakalaura darbā tiek izmantoti literatūras avoti, normatīvie akti un prakses materiāli. Atslēgas vārdi : slepkavība, pasūtījums, kriminālistiskais raksturojums, krimināltiesiskais raksturojums, kriminoloģiskais raksturojums, izmeklēšana, operatīva darbība.

The aims of the present graduation paper “The individualities of researching and discovering contract murders” are to look over definition and meaning of contract murder, to find out an explanation of contract murder in criminal law, criminology and criminalistic law. Special attention is paid to explain a contract murder meaning in criminalistic law, because the author is sure, that contract murder successful investigation and prevention are possible only with criminalistic law supporting. There is division in graduation paper, which is divided to subdivisions. In division of the paper the author look throw the initial and immediate actions in contract murder investigating and discovering. In subdivisions author look over the initial actions working at the crime scene, planning an investigation, generating crime versions, problems which are related to detective job. Author describes in details the particularities of detective job, which are associated with operational activities, gathering of operational information, operational checking and operational development. There are literature sources, laws and practical materials used in graduation paper.
Features of contract murder investigation and solution
Keywords: Juridiskā zinātne