Miopu redzes adaptācijas mehānismi optiskajam apmiglojumam - Leontjeva, Marina (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 33 lapaspusēm. Tas satur 16 attēlus, 34 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: novērtēt, cik lielā mērā adaptācija optiskajam defokusam ir saistīta ar neirāliem un optiskiem faktoriem. Metodika: redzes asums tika novērtēts uzreiz un stundu pēc briļļu korekcijas noņemšanas, lietojot standarta kontrasta stimulus, apgriezta kontrasta stimulus un 1 mm lielu apertūru. Rezultāti: redzes asuma uzlabojums pēc adaptācijas apmiglojumam tika novērots, mērījumiem izmantojot standarta kontrasta stimulus un, mazākā mērā, apgriezta kontrasta stimulus. Lietojot mērījumiem apertūru, nav novērotas redzes asuma būtiskas izmaiņas. Atslēgas vārdi: adaptācija optiskajam apmiglojumam, standarta kontrasta stimuli, reversa kontrasta stimuli, nekoriģētais redzes asums.

Master thesis is written in Latvian. It contains 33 printed pages, 16 figures, 34 references to literature sources. Aim: research blur adaptation dependence on neural and optic factors. Method: visual acuity was measured immediately and then 1 hour after correction removal using standard contrast stimuli, reversed contrast stimuli and 1 mm pinhole. Results: visual acuity achievement was determined using standard contrast stimuli and to a lesser degree using reversed contrast stimuli. No achievement was determined using pinhole. Key words: blur adaptation, standard contrast stimuli, reversed contrast stimuli, uncorrected visual acuity.
Mechanisms of blur adaptation in myopes
Keywords: Fizika