Apgaismojuma risinājums mazumtirdzniecības telpās - Čapligina, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba tēma: Apgaismojuma risinājums mazumtirdzniecības telpās. Darbā tiek pētīts: Gaismas avotu vēsture, sākot no 1,5 miljonu senas pagātnes līdz 200 tūkstošiem gadu pirms mūsu ēras un mūsdienām. Tāpat tiek pētīti apgaismojuma veidi un to galvenie gaismas avoti. Gaisma veikala interjerā, tās noteikumi un principi, funkcijas un pielietojums. Elektrisko lampu veidi un to priekšrocības un trūkumi. Juvelierizstrādājumu vēsture, sākot no ēģiptiešu un beidzot ar mūsdienu izstrādājumiem. Un nobeigumā juvelierizstrādājumu veikalu apgaismojums. Darbs sadalīts trīs daļās: teorētiskā, empīriskā, radošā. Rezultātā izstrādāts: juvelierizstrādājumu veikala dizains. Darba apjoms: darbs sastāv no 85 lpp., kurās iekļauta 1 tabula, 82 ilustratīvie attēli, 37 literatūras avoti, 16 pielikumi.

Diploma work theme: Lighting solution for retail premises The work is being studied: History of lighting sources, starting from the past of 1.5 million years till 200 thousand years B.C. and till nowadays. Also, types of lighting and their main light sources are being studied. The light in the interior of shop, its’ rules and principles, functions and use of it. Types of electrical lamps and their advantages and disadvantages. History of jewelry, starting from Egyptian and ending to modern items. And lighting of jewelry stores in the ending. The work is divided into three parts: theoretical, empirical, creative. Developed as the result: interior design of a jewelry store. Scope of work: the work consists of 85 pages, containing 1 table, 83 illustrative pictures, 37 sources of literature, 16 appendixes.
Lighting solution for retail premises
Keywords: Mākslas zinātne; apgaismojums; apgaismojums mazumtirdzniecības telpās; interjers; juvelierizstrādājumu veikals; juvelierizstrādājumi