Latvijas elektronisko publikāciju krājuma veidošanas politika - Zvaigzne, Baiba (Latvijas Universitāte, 2009)
Pētījumā „Latvijas elektronisko publikāciju krājuma veidošanas politika” izvirzītā problēma ir pilnīga un pilnvērtīga elektronisko publikāciju uzkrāšana nākamajām paaudzēm. Lai to spētu nodrošināt, iesaistītajām organizācijām ir nepieciešams definēt savu politiku attiecībā pret dažādu elektronisko publikāciju iekļaušanu krājumā. Pētījuma mērķis ir analizējot dažādu ārvalstu bibliotēku pieredzi un praksi elektronisko publikāciju krājuma veidošanā, definēt Latvijas Nacionālās bibliotēkas politiku šajā jautājumā. Pētījuma rezultātā secināts, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidotās vadlīnijas atbilst vispārējai starptautiskajai praksei un vietējai situācijai, veiksmīgi iekļaujoties arī kopējā krājuma veidošanas politikā Latvijā.

The main problem of the research is complete and comprehensive preservation of electronic publications for next generations. To ensure preservation of electronic publications national libraries and other organizations have to define their policy of electronic publication collection development. The goal of the research is to analyze experience of different national libraries and define policy of electronic publication collection development at National Library of Latvia. The conclusion of research is that National library of Latvia defined guidelines are made based on the best principles of international models and also local situation, and that “Guidelines for Electronic Publication Collection Development in Latvia” are made according to general principles of collection development policy at National Library of Latvia.
Policy of electronic publication collection development in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne