ASV prezidenta Donalda Trampa tēls portālu “delfi.lv” un “lsm.lv” publikācijās un lietotāju komentāros (2017) - Blumberga, Agrita (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “ASV prezidenta Donalda Trampa tēls portālu “delfi.lv” un “lsm.lv” publikācijās un lietotāju komentāros (2017)” mērķis ir noskaidrot, kāds ir ASV prezidenta Donalda Trampa tēls portālu “delfi.lv” un “lsm.lv” publikācijās, lietotāju komentāros un portālu lietotāju priekšstatos. Darba teorētiskajā daļā apskatīts tēla jēdziens un tipi, Klausa Mertena tēla teorija, politiskā komunikācija, starptautiskās ziņas, konstruktīvisma paradigma, ziņu portāli, to nozīme un masu komunikācija. Pētījuma veikšanai izmantota kvantiatīvā kontentanalīze, semantiskais diferenciālis un aptauja. Secināts, ka ASV prezidenta Donalda Trampa tēls portālu “lsm.lv” un “delfi.lv” publikācijās lietotāju komentāros un aptaujas respondentu priekšstatos ir negatīvs un portālā “lsm.lv” Donalda Trampa tēls tiek konstruēts nedaudz negatīvāk nekā portālā “delfi.lv”.

The aim of the bachelor’s paper “The image of the USA president Donald Tramp in portals “delfi.lv” and “lsm.lv” publications and user comments (2017)” is to find out what kind of image Donald Tramp has in portals “delfi.lv” and “lsm.lv” publications, user comments and perceptions of portal users. Theoretically has been viewed concept and types of image, Claus Merten image theory, political communication, international news, constructivist paradigm, news portals, their importance and mass communication. The research consists of quantitative contentanalysis, semantic differential and survey. It was concluded that the image of the USA president Donald Tramp in portals “delfi.lv” and “lsm.lv” publications, user comments and perceptions of portal users is negative and in portal “lsm.lv” it is constructed more negative than in portal “delfi.lv”.
The image of the USA president Donald Tramp in portals “delfi.lv” and “lsm.lv” publications and user comments (2017)
Keywords: Komunikācijas zinātne; ASV prezidents Donalds Tramps; tēls; portāls “delfi.lv”; portāls “lsm.lv”; lietotāju komentāri